De Profundis: Да ни е честито, българи, внезапното членство в Евразия

Първия принцип на местните руски подлоги - щом Москва е казала, че имаме нещо общо, значи имаме

Пламен Асенов, специално за Faktor.bg

Нека ни е честито внезапното членство в Евразия, граждани! 
Никога не сме го искали, никога не сме кандидатствали за него, никога не сме се мъчили да постигнем високите критерии, които то изисква, за да си го заслужим и по никакъв начин, дори географски, не принадлежим към някаква си несъществуваща Евразия. Получихме членството обаче съвсем по български, точно както обичаме - даром, както получихме свободата и простотията си. 
Но все пак - да ни е честито! 
Толкова да ни е честито, че ви пожелавам всеки от вас веднага да се почувства като онзи, дето в приказките му викат „царю честити”. 
Сигурно такава е и целта на руската хибридна конспирация,  наречена Асамблея на народите от Евразия(виж ТУК, б.р.), която се провежда тези дни наоколо, не мога да си представя друга някаква цел да има този висок форум. 
А не мога да си представя, защото като човек със здрав разум не виждам как някои, пък бил той и много доброволно русолюбив човек, ще е толкова голям идиот, че да се откаже от членството в ЕС и НАТО - най-хубавото нещо в политически, икономически и социален план, което се е случвало на неговия изстрадал народ от векове, само за да се набута

 в путинския кенеф

 с вонящи на водка лайна. Следователно братушките вероятно наистина ни предлагат нещо още по-хубаво, след като така самоотвержено мнозина ги следват към митичната Евразия. Това сочи логиката, нали?
В случая има само два малки проблема, които обаче много досадно развалят цялата хубава работа. 
Първо, съществува въпросът защо самите руснаци, вместо да живеят като скотове, както живеят, не се възползват от онези по-добри опции, които техният собствен режим предлага на нас и другите народи, дето тъпо, но откровено са се записали за евразийци – Беларус, Казахстан, Таджикистан, Узбекистан и Киргизия. 
Какво общо ние имаме с тези държави или, казано по-точно - посткомунистически сатрапии, е друга тема за тъжна дисертация, няма сега да я разисквам, само ще напомня първия принцип на местните руски подлоги - щом Москва е казала, че имаме нещо общо, значи имаме. Ако не вярвате мен, питайте другарите Волен Сидеров, Веселин Марешки, Корнелия Нинова, ако издирите Георги Първанов – и него питайте…..ще видите, че наистина това е принципът.  

Вторият досаден въпрос, свързан с темата, е защо само някои, а не всички българи, са известени за руските хубавини, които ни чакат в края на пътуването към прословутото Евразийско пространство. Така, де, аз лично например изобщо не се чувствам известѐн, камо ли – съгласен да получа данайските руски дарове. 
За пореден път ли? Мерси, ще пропусна!
Така или иначе, със или без моето съгласие, въпросната Асамблейна конспирация на восточните народи в тези предизборни за нас и Европа дни вече тече със страшна сила из вените на България. Тя е като 

мръсна чужда кръв, която ще отрови живота ни,

 вместо да го спаси, но ние все още не сме разбрали това. 
При това споменатият боклук тече с гореща подкрепа от най-високо място, на самия Румен Радев, когото, кой знае защо, някои все още наричат „български президент”. Може би ползват израза иронично, хората, но тогава да сложат кавичките, защото иначе не е ясно дали се подиграват на него или на себе си….. 
Но, въпреки всичките логики на света, тук си тече Асамблеята, нищо, че такова тъпо животно като Евразия /или още по-зашеметяващото - Евразийско пространство/ съществува само в празната сибирска дупка между ушите на малоумниците от Кремъл, КГБ и Восссточниййй департамент. 
И нищо, че с присъединяването си към въпросната руска хибридна операция, някои български малоумници се отказват от истинската си духовна и материална родина – Европа, преди още да са я опознали и разбрали. 
Какво да ви кажа, граждани, виждал съм толкова много безумия да се случват в любимата ни България през годините, мислех, че съм претръпнал, но на руска проява, организирана с такава наглост и безочие, досега не бях попадал. 
Подозирам обаче, че цялата работа с участието на любимия ни български президент в тази откровена руска конспирация се дължи на неговата неинформираност. Нали се карат с правителството, та току виж – до него не са стигнали два много важни доклада от последните дни.
Първият е на тъй нареченото „военно разузнаване” или Служба „Военна информация”, както се казва тя официално. Ето какво пише в този доклад на чист български език по темата за основните опасности пред страната: „Върху стратегическата среда на сигурност съществено отражение имаше стремежът на Русия да се утвърди като глобален военен и политически фактор. Водената от нея политика на противопоставяне на Запада продължи, независимо от икономическите санкции и влошаващите се социално-икономически условия в страната”.
Дотук добре, както казал онзи, дето падал от петнайстия етаж, когато стигнал до към средата. Но има и още. Не знам как храбрите ни военни разузнавачи са събрали цялата тази информация и как са посмели да направят нещо, което досега никога не са правили – да изложат откритията си в официален доклад. Но факт е, че те не спират до тук, а отиват и по-нататък, като разкриват истината за руските хибридни операции: „Значителни рискове и заплахи за националната и съюзната сигурност генерира и активното използване от страна на Москва на хибридни операции и заплахи за използване на военна сила при защита на интересите ѝ”. 

Добре, де, има няколко опции. Първо, тъй нареченият „български президент” Радев наистина не е получил този доклад, от него са го скрили самите военни разузнавачи, защото не го бръснат за слива – което означава, че ние всъщност нямаме истински държавен глава, а парцалена кукла. Второ, докладът е скрит от хора в неговия собствен екип, за да продължат да го лъжат, че Русия е най-красна на света и да го направят  патрон на руското хибридно мероприятие в България, наречено Асамблея на народите от Евразия. Което отново значи онова за парцалената кукла. И третата опция, която на мен ми изглежда вече най-вероятна, е, че президентът Румен Радев просто не може да чете, затова и този толкова важен доклад изобщо не е стигнал до мозъка му. 
Да, дори да приемем, че някой е скрил нещо от него, то информация за доклада все пак се появи в тъй наречените „открити източници”, тоест, в медиите - и президентът би трябвало да прочете там за какво става дума. 
Но явно не е прочел, следователно – той не може да чете. 
Логика, братче, инспектор Стрезов е тва, не някой хамалин от гарата…..
Работата става още по-натопорчена и 

подозренията за президентската неграмотност 

още по-сериозни, като се има предвид, че контраразузнавачите от ДАНС на свой ред са описали в официален доклад поне част от опасностите, които агресивната руска политика носи за България. 
И наистина твърде малко вероятно изглежда не една, а цели две специални служби в един и същи момент да отсвирят президента на страната, който и какъвто и да е той, при разпределението на официални доклади.  
Да, наистина, в своето съчинение ДАНС мълчи като партизанка на разпит по темата за повечето важни руски хибридни заплахи за България, но все пак открито казва, че Русия е основен риск за българската енергетика. А оттук до извода за общата опасност, която представлява Кремъл, пътят е колкото между два неврона в мозъка. Изминава се за части от секундата – ако, разбира се, невроните в мозъка ти изобщо са свързани един с друг. 
Отвратен съм от цялата тази хибридна руска операция в България, граждани и, честно казано –леко уплашен. Защото, щом руските специални служби могат да си разиграват коня тук по такъв безпардонен начин,  то или ние сме народ без мозък и защитни сили, или наистина не заслужаваме да живеем другаде, освен в митичната Евразия.