Десни се дуелират във Фейсбук, обиждат се на тикви, гербери, костовисти, кукувици...

Куневистът Велислав Минеков нападна с реформаторска страст Евгений Михайлов и „22 септември”

 Нов  безцелен скандал между десни избухна във Фейсбук. На стената си скулпторът Велислав Минеков нападна без видима причина новоучреденото преди дни  Движение „22 септември, което се обяви за обединение на всички десни формации и промяна на конституцията.

Той нарече групата около режисьора Евгений Михайлов иронично „септемврийци”, отмествайки фокуса от строители на съвременна България, обявили на 22 септември независимостта на държавата, намеквайки вероятно, че хората от Движението са по-близко до идеите на Септемврийското въстание, извършено от комунистите.

Ето предизвикателният текст на скулптура:

„Velislav Minekov

преди около час от Sofia

За „Септемврийците”

 

Разочарованите от тиквения гербаджилък имат възможности да преосмислят своите идеали и да ги дарят на „Септемврийци 22” и Бареков. РБ е заплаха за спокойствието на крадци и простаци.

Представям си фотография на предизборна коалиция „ Гербосептемврийски възход в рамките на закона”:

Баце гушнал Евгени. И двамата в анцузи с по три райета. Едвин държи ръцете на Цв. Цв. и се гледат от близо в очите. Цеца Цачева /потна/ целува д-р Камов по челото. На заден план Т. Димова усмихната държи ръцете на Рашидов.

Чудя се дали сега да повърна или в денят на интелектуалното обединение.

„Септември” може да бъде май, когато май е луканова зима.

Очакваме септемврийска зима при реализацията на ченгесарската метереология.”

Малко по-късно Евгений Михайлов се опитал да пусне своя позиция на стената на Минеков, но му бил отказан достъп. Кинорежисьорът разпространи в социоланата мрежа своя отговор:

ПРЕДИЗВИКАН ОТГОВОР КЪМ ВЕЛИСЛАВ МИНЕКОВ

Преди час ,Славето написа дружески реформаторски поздрав за Движение" 22септември"

Всичко е много образно,скулпторе! Само си пропуснал да споменеш всички,които виждаш на снимката. 

Ще ти помогна със списъка на имената на инициаторите на Движение " 22 септември ". Подреди ги или по височина, или по дела и позиции през всичките тези години. 

Славе, имаш пространствено мислене и съм сигурен, че ще се справиш. Ето, започваме, готов ли си с фотоапарата? Щрак:

Евгений Михайлов, Теодора Димова, Едвин Сугарев, Георги Липовански, Александър Кипров, Ваня Костова, Петър Цанков, д-р Георги Боздуганов, Методи Андреев, Иван Москов, Вера Петрова, Доника Георгиева, Корнелий Савов, Блага Янкулова, Иван Цанев, д-р Любомир Канов , Йордан Василев.

Малко по отзад(може да не са ти на фокус) се виждат отец Стефан, Красимир Момчев, Росен Елезов, Георги Мархолев, Васил Каркеланов, 

Албена Колева, Николай Бузов, Аве Иванова, Милен Радев, Димитър Гачев, Михайл Новак, летецът ген. Кирил Радев(не онзи, а съветникът на министър председателя Филип Димитров по военните въпроси) и още над 1100 души заявили членство само в първите 7 дни.

След като разгледаш внимателно лицата на снимката,които с твоите съпартийци наричате - "поредната каруца от пропаднали комунета и подлоги на ДС" ,обърни се към огледалото на стената и се погледни в очите. 

Виждаш ли нещо? Страх? Срам? Подлост? Низост? Или от всичко по малко...?

Сега избърши потта,която е избила и да продължим с още нещо.

Славе, моля те, кажи ми как от най-ревностен костовист и член на ДСБ стана учредител, и активен член на ДБГ- партията на "червената кукувица" ( това според твоят предишен гуру Иван Костов) ? 

Дали не е, защото възлагахте "автентични надежди", че след президентските избори Кунева ще стане ракета носител на "тъмно сините" ( каква ирония) за влизане с антигерберска (но не анти БСП) риторика в Народното събрание? 

И реализиране на план "А" на задкулисието на ДС и БСП- последващо участие в "широко форматна национално отговорна антимутренска коалиция" и съставяне на експертно-програмно правителство (Командирът ви е специалист и идеолог на този вид формати) с БСП и ДПС ? 

Е номерът ви не мина...! Не-ми-на!!! И не съжалявам, че двамата с Едвин имаме "минимална" заслуга за това! 

Сега няма да ви мине и план "Б" - снасяне на "реформаторско" червено кукувиче яйце в гнездото на синия избирател. Съжалявам...!!! 

Но па-са-ран!