Двуликият Янус на БСП!!! Евразия и Путин правят евроизбори в НДК

Това изглежда направо сюрреалистичен сюжет, но в крайна сметка е само брутален соц.реализам

Румен Гечев коментира евроизборите на терасата на НДК
Светослав Пинтев 

  По случай 24 май в НДК се състоя едно наистина уникално предизборно събитие на БСП, което всъщност бе част от Асамблея на народите от Евразия,  под егидата на президента на Република България Румен Радев, както писахме първи. Една република,  която е

 част от Европейския съюз

Само да напомним на другарите. А изборите са за Европейски парламент, но какво пречи да са под скиптъра на Евразия,  на окупатора Путин, срещу когото вече и самата Русия се надига. На БКП не им пречи нищо такова. Исках да напиша БСП, апропо, но клавиатурата сама  написа старото име, наистина.
 Само ще напомня, че Асамблея на народите от Евразия е част от кремълския проект за 

доминация на Москва в евразийското пространство

Като съперник на Европейския съюз. Тя е одобрена и утвърдена лично от Владимир Путин, който се смята за патрон на чутовната Асамблея. 
Не е за вярване, че на някой може да му хрумне да прави 

евроизбори под тази сянка

Но е факт.
Ето и какво се случи.
 Проливен дъжд и гръмотевична буря се стоварват над НДК като гръм от ясно небе. Сякаш е знак свише, че става нещо изумително. И е точно така. Чудесата са на всяка крачка. Социалистите пак са тук, пак са същите, както казваше един техен предизборен лозунг от Луканово време.
 Или от 1997 г., не помня точно. Но е все едно, 

сега сме в 2019 г.

Но не всички сме в нея. Те са в 1944 г. И мислят, че са на всеки километър.
„Легендарният” вицепремиер за икономиката на кабинета-чудо „Жан Виденов“, настоящ кандидат на „БСП за България“ за евродепутат Румен Гечев, обсъжда със съмишленици от високите етажи на партията някакви две лобита, които водят до 

отлив на гласове

 Те си знаят какви. По едно време Румен Гечев така се вдъхновява, че документите от папката му излитат и се изсипват на плочките, та се налага да ги събира.
Това става пред не по-малко легендарния соц. ресторант „Форум“ в НДК, сега наречен „Лаура“, но пък запазил старата си табела над входа. Евразийското мероприятие е в него.
Бившият председател на парламента и външен министър Георги Пирински, който си тръгва от милото събитие с няколко души е изненадан , че го снимаме. 

„Щракнаха ме на портрет“

Това констатира той с безстрастното лице на разузнавача Емил Боев. „Знаехме си, че някой ни дебне“, констатира млада дама, която удивително прилича на пиарка.  После се смях почти до сълзи на тази реплика. Тогава, когато напълно я осъзнах. 
От БСП вероятно са очаквали, че това събитие ще мине незабелязано. Нищо, че е 

в НДК, под егидата на Путин, за евроизбори

 И ще е полунелегално…? 
За да не оставят капка съмнение за предизборния характер на „секретното” евразиатското мероприятие социалистите бяха украсили ресторант "Лаура" НДК с огромен номер 18, с който участват в кампанията. Той беше направен, не от друго, а от...

 розови балони

Това го разказахме вчера, но не може да се пропусне и днес. Ум да ти зайде направо. Имаше и букети от балончета в бяло, зелено и червено, от кумова срама. 
 Уж честваме Евразия, а се раздаваха  агитационни книжки с ликовете и биографиите на кандидатите за евродепутати. 
Софийският социалистически бос  Калоян Паргов се оттегли след официалната част с няколко другари на терасата, където обсъждаха колко процента ще вземе АБВ на Георги Първанов и Румен Петков, смятаха, умуваха.  Не им излизаха сметките май.
  Иначе мероприятието беше 

посветено на 24 май

 Интелектуалците се представляваха от вечния акад. Антон Дончев и няколко по-слабо известни писатели, издателите от Иван Гранитски, бивш генерален директор на БНТ. Музиката по програма . Звучаха всякакви български и руски песни, от Емил Димитров до „Поручик Галицин”…
Бяло и червено вино, хапки с деликатеси и сладкиши подкрепиха социалистите предизборно. 

Големият соц десерт, уви, не беше поднесен

Черешката на тортата за всяко червено сърце. 
Лидерът на БСП Корнелия Нинова и водачът на евролистата на партията Елена Йончева трябваше да държат реч по програма, но не успяха да дойдат и изпратиха поздравления. Е, осигуриха сянката на Евразия над евроизборите.

За сведение: 
Асамблея на народите от Евразия се представя като международен съюз от неправителствени организации, създаден с цел да формира интеграционен модел на партньорство в цялото евразийско пространство. Върху основата на духовно-нравствени принципи, утвърждаващи мира. В действителност обаче за никой не е тайна, че въпросната организация е част от кремълския проект за доминация на Москва в евразийското пространство, като противовес и конкурент на Европейския съюз. 
Асамблеята се финансира от Кремъл, както писахме.  Съобщихме също, че развива дейност с личното одобрение  на Владимир Путин, който се приема и като нейн патрон.