Лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов търси „истинските” българи, клели се във вярност към Русия

Всеки изповядващ евроатлантически ценности е заклеймяван като предател и изменник

Костадин Костадинов

Костадин Костадинов

Биляна Амбарева

На Фейсбук стената на Костадин Костадинов, общински съветник от Варна, представящ се за лидер на „Възраждане” и партньор на Корнелия Нинова на протестите тече странна анкета. Цитирам поста с въпроса:
„За пореден път ставаме свидетели на напрежение в отношенията между Русия и НАТО, по повод на задържаните от руските ВМС три украински военни катера, нахлули в руски води. Във връзка с този пореден епизод от сериала "Русия застрашава световния мир", излъчван от 2013 г. в Украйна, Сирия и на други места по света и у нас, искам да задам следния въпрос: ако се наложи (не дай Боже!) мобилизация на НАТО срещу Русия вие на чия страна ще бъдете и ще се биете ли с нашите смели американски, турски, канадски и др. съюзници срещу руснаците? 
п.п. аз съм ефрейтор от ВВС и знам какво мислят всички мои приятели от казармата, защото поводът за анкетата е вчерашен разговор с тях. Да видим вие какво мислите. „
Тази анкета е постната на стената му и разпространена в групи с про руски членове. Резултатите естествено са в полза на Русия и се

смята за доказано, че всички българи обичат Русия

Искам да отбележа, че аз лично съм отвратена от коментарите и отношението на Костадин Костадинов, както към мен, така и към всичките му опоненти. Ще ви цитирам някои от тях: „ Стефан Велинов: Клел съм се във вярност на Русия!
Ако ме изпратят на фронта да му мислят Натовците!
Аз си държа на думата(клетвата).Като нашите политици не я променям по три пъти на ден!„

Аз се включих в анкетата и гласувах за НАТО. Написах коментар, че съм изумена от това как българин, наричащ себе си патриот може да се кълне във вярност на Русия? Никой не ми отговори аргументирано. Вулгарният език и личните обиди бяха повече от грозни! К. Костадинов ме нападна с обвиненията, че съм трол и най-големият му довод беше, че името ми е написано на латиница и нямам снимка на профила. Всички неудобни и добре аргументирани коментари под този пост веднага се премахват. След като установиха, че жевея в Сан Франциско настана фурор. Цитирам:
Костадин Костадинов: „Влязох, видях, че живеете в САЩ и това ми беше повече от достатъчно. Към такива хора, простете, "хора" изпитвам само дълбока и искрена погнуса. За тях Райко Жинзифов пише - "няма по-долно на света нещо от человек, продал рода и езика свят". Повече не пишете тук, гнус ме е от присъствието ви. Надявам се, че дори и еничарите имате някакво възпитание все пак, и ще направите това, което искам от вас. Все пак сте в моя профил, не аз във вашия”. 

Todor Arnaudov: „Тази Биляна е очевиден пропаганден профил тип психодесни и вероятно не е жена. Това че живеела в САЩ най-вероятно не е вярно въобще. КОЙ живеещ в САЩ ще се занимава да пише във фб подобни неща? Там се работи на сто места, най-малкото”.

Днес господин Константинов отиде още по далеч с публикация в блога си. „Вчера пуснах една анкета. Анкетата вървеше нормално, гласуваха около 1000 човека, процентите бяха 95 за Русия и 5 за НАТО. В някакъв момент обаче това явно уплаши незнайно кого и в нея връхлетя невиждана сган – профили със снимки на котета, маргаритки, крокодилчета, кактуси и други растения и животни, известни и не толкова известни тролове, проявени и редови психодесни отрепки и т. н. Оказа се, че сред техните групи анкетата е предизвикала смут, подобен на този от падането на метеорит върху земното кълбо:) След намесата на тази паплач съотношението рязко се промени на 70 на 30:) Честно казано като всеки нормален човек изпитвам дълбоко съжаление към тези нещастни хорица. Да живееш само във фейсбук и да заработваш вечерята си, храчейки от 10-те си фалшиви профила върху всеки, дръзнал да покаже истината, определено не е най-доброто нещо, което човек може да постигне в живота си.
Все пак обаче, тъй като става дума за анкета, реших да проверя какъв е точния състав на храброто евроатлантическо войнство. И така, към средата на анкетата (тя ще трае 3 дни) от 1300 „натовци“ в нея са включени следните типажи:
1. 90% са с имена, написани на латиница. Нещо повече, около 15% от тях изписват имената си с окончания, завършващи на -off и -eff.
2. 75% са с профилни снимки, които не са на хора, а на животни, растения, планински пейзажи, филмови звезди и т.н.
3. Около 55% са посочили за свой постоянен адрес населено място в САЩ или Западна Европа.
4. Около 30% използват фалшиви имена. Сред изявените евроатлантици например са Кайзер Вилхелм, Александър Македонски, Майка Тереза, Филип Марлоу, Агата Кристи и др.
5. Около 10% от тях са неприкрити чужденци – основно поляци и украинци.
Друго, което прави впечатление е, че една доста голяма част от тях са приятели помежду си. Това ме предизвика да вляза в техните групи и там вече видях за какво става въпрос – масово и мощно надъхване за участие в анкетата,

за избиване на всички „българи-русофили“,

за изнасилването им, разчекването им, обесването им, разстрелването им и т. н. Изпращането на всички българи, несъгласни с натовците с профили на котенца и маргаритки, в Сибир, беше най-милостивото пожелание от тяхна страна. Впрочем подобен стил на писане демонстрираха и в самата анкета – всеки от „натовците“ влизаше да коментира или с псувня и нещо друго подобно, или с директна закана за убийство. От всяка тяхна дума лъхаше дивашка, нечовешка омраза към всичко българско и руско.
Особено ми стана интересно защо цялата тази паплач упорито си изписва имената на латиница. Знаете ли какво ми отговориха тези от тях, които питах? Че имали приятели чужденци и заради тях пишели на латиница. Различни хора, еднакви отговори. Когато на свой ред ги питах – добре, ако всичките ви приятели са хомосексуалисти и вие ли ще станете такива, отговор не получих. Отново различни хора, а еднаква реакция. Уж различни де, мисля, че достатъчно добре стана ясно какви са всъщност.
Както и да е, поне едно нещо стана ясно за пореден път – щом една анкета в един профил във фейсбук може да уплаши колониалния американския режим у нас, смятайте колко стабилен и сигурен се чувства той. Нека да припомня каква е основната задача на троловете – да създават усещането, че в българското общество има силни антируски нагласи и разделение сред народа на русофили и русофоби, без на практика да има такова (защото т. нар русофоби са маргинално малцинство от 2-3% нискограмотни или платени лумпени), да провеждат агресия (засега само вербална) срещу всеки български родолюбец и да объркват българите с фалшифициране на българската история. Очевидно е, че не се справят със задачата си. Допълнително ще отбележа и следните два факта:
1. Атаката срещу моя профил се върши от организирани групи тролове, докато срещу тях стоя само аз, и въпреки това не успяват да изменят радикално резултата.
2. Явно родната платена от ембасито паплач не достига, та се налага „братска“ подкрепа от тролове от Полша, Украйна и други изявени евроатлантически стожери:)
Е, какво повече да добавя? Нещо неясно? Една анкета в един профил и стана ясно какви са истинските нагласи сред българите, встрани от официалната пропаганда, която ни залива ден след ден вече почти 30 години. А това означава само едно – много скоро България ще се освободи от колониалния американски режим и отново ще извоюва независимостта си.
Защото ни е вече крайно време за Възраждане!“

На моята стена е постната същата анкета, която бе разпространена в множество групи. Резултатите са съвсем различни от тези, получени на стената на Котадинов! А резултатите са от профили на реални мои приятели със снимки и местоживеене. Заповядайте на стената ми да гласувате! Искам да попитам: Защо господин Константинов си позволява да нарича предател всеки, който не одобрява политиката на Русия? Тоест, той определя българския национален интерес през одобрението на Руската политика. Защо? Защо непременно всеки, който не е съгласен с руската политика и я определя като опасна и агресивна е чуждопоклонник и предател? Костадинов го е гнус от мен, защото аз живея в САЩ и съм си написала името на латиница.

Ако живеех в Русия щеше ли да се гнуси?

Проблемът тук не е, че аз съм обидена. Проблемът е, какви хора, с какви мотиви и с явни лидериски амбиции, сеят пропагандни постове във Фейсбук? Защо един държавен служител действа с такива приоми?  Защо премахва всички неудобни коментари, след което надменно коментира: „Мдааа, пак няма отговор:)“, в следствие на което спорещият изглежда като идиот! Какви са тези похвати? Така ли действа и в общината във Варна? И там ли се премахват неудобните? Това, че има реален профил по никакъв начин не доказва, че той самият не е проводник на чужди интереси! Защо всеки българин, който е на различно мнение е „трол“? Това силно ми напомня на режима, при който нямахме право на мнение и ако мислим иначе ни заглушаваха със сила! Аз от това съм избягала! Не съм спечелила зелена карта, а съм политически емигрант от 1988г. Това ли е отговора на господин Константинов към призива на държавата да се върнат българите от чужбина? Това ли ни очаква там? Мнението, което изразих на неговата стена, смятам за достойно позиция за всеки българин! Човек трябва да се кълне във вярност единствено и само на Родината си! Българските национални интереси са над всичко! Заради тази моя позиция бях наречена родоотстъпник и предател от хора, заклели се във вяртост на Русия! А господин Константинов го е гнус от мен! Аз съм българка в САЩ, а той е национален предател в България!

k_kostadinov_fese.jpg