Олигарх спира по телефона акция на Станишев срещу Стоян Мавродиев

Интересна случка, показваща нагледно обвързаностите на лидера на БСП с родини олигарси се е разиграла миналия петък, 25 октомври в сградата на червената централа.

 Точно преди седмица, около 7 часа сутринта лидерът Сергей Станишев събрал преди започващия малко по-късно парламентарен контрол най-близкото си партийно обкръжение – шефове на комисии и различни финансови експерти, разкри пред Fdktor.bg  източник от „Позитано” 20. Целта била да се обсъди стратегия и тактика за стартиране на атака срещу шефа на финансовия надзор Стоян Мавродиев, която да доведе до бързата му смяна и заемането на поста от човек на левицата. Отношението към Мавродиев ескалирало, след уж случайно участие на бившия премиер Бойко Борисов и Мавродиев в ефира на национална телевизия. Допълнителен аргумент били скандалите с фонд „Доверие” и Иво Прокопиев. Мавродиев се свързва с бившата власт, а преди да заеме важния пост беше депутат на ГЕРБ и близък до Борисов.

Докато социалистите разговаряли, мобилният телефон на Станишев звъннал, той се изненадал, кой го търси толкова рано и неволно изпуснал името на банкера Цветан Василев. След това лидерът на ПЕС напуснал срещата за да проведе на спокойствие разговора си. Като се върнал в залата, след няколко минути обявил, че на този етап няма да се занимават с Мавродиев, а обсъждането на тема се отлага. Така на всички станало ясно, че лидерът е получил ясни нареждания как да действа. Неволната ситуация обаче била показателна, че действията и решенията на депутатите и правителството се управляват задкулисно от бизнес босове. Самата Татяна Дончева, която все още е част от актива на столетницата призна, че правителството е дадено от Станишев на концесия на Корпоративна банка.