Поредният антибългарски план!

Твърде вероятно е зад щедрата фондация „Гети” да се крият отдавна базирани в САЩ потомци на видни комунистически фамилии

Диктаторът Живков открива Дома паметник на БКП

Диктаторът Живков открива Дома паметник на БКП

Виолета К. Радева

Една отдавнашна идея на червените идеолози изглежда върви към това да стане реалност. При това по обиколен път, представяйки я като дошла от вън, от Германия и намерила финансово обезпечение от американска фондация! Идеята беше огласена през 2015 г. във Великотърновския университет в рамките на научна конференция на тема „Историография на преходите”. Представи я арх. Дора Иванова от фондация „Проект Бузлуджа”, Монтана. Мотото – „Бузлуджа – паметта на времето”. Участниците чуха колко било важно да се запази чинията с антена, върху която грее червената петолъчка, как трябвало да ѝ се вдъхне нов живот, да се включи тя в туристическите маршрути, защото... западните туристи умирали да гледат комунистически паметници! Показани бяха разработки за обновения интериор, за построяването на още обекти, обслужващи хилядите поклонници на комунизма от цял свят, които щели да се стекат от всички континенти, за да се насладят на образите на Маркс, Енгелс, Ленин, на московския агент Георги Димитров, Тодор Живков и Евгения Живкова, да се порадват на мозайките, възхваляващи постиженията на соца и т.н. Наскоро след това в някакъв червен сайт прочетох възторжена информация за проекта на архитектката. Впрочем, участващите в спомената конференция историци от СУ, от БАН и от Великотърновския университет с ентусиазъм приеха идеята.

Поради огромните разходи, необходими за нейното осъществяване, както и поради неяснотата на статута на Бузлуджанската паница, построена от БКП за възхвала на нейната комунистическа идеология, но с пари на данъкоплатците и със средства, събирани насилствено-доброволно от всички по всякакви начини, мислех, че това е един хвърчащ проект, направен, за да защити съответна научна степен младата другарка от Монтана. Какво е изумлението ми сега, когато се сблъскваме с 

комунистическите пируети и наглост извън мярата

Някои коментатори вече допуснаха, че американската фондация Пол Гети /или Гепи?/ била „подведена”, не била разбрала за какво става въпрос, мислела, че това е паметник със световно значение, безценен архитектурен обект, тоест била заблудена. Ще подмина факта колко обидно звучи тази теза, целяща да не „засегне” американците, гласували да бъдат отпуснати за проекта „летящата чиния на БКП към светлото бъдеще” почти 200 хиляди долара. Моля ви се, вие директно ги обвинявате, че са глупаци! Нима някой сериозно би допуснал, че, преди да бъде одобрено финансирането на какъвто и да е обект, където и да е по света, съответната фондация не изисква и не проучва подробни планове, обстоятелствена мотивировка и едва след това решава как и колко пари да изразходва. Едва ли можем да мислим, че са толкова безотговорни и толкова безкритично щедри едни нормални, демократични фондации от САЩ. Много по-вероятно е, че зад споменатата фондация/организация се крият отдавна базирани в САЩ потомци на видни комунистически фамилии. Същото може да се каже и за онзи юридически субект от Германия, инициирал идеята и направил решителни стъпки за нейното осъществяване.

Скандалът днес напомня един друг подобен скандал, тръгнал също от Германия. В него главни действащи лица бяха една комунистическа „изследователка” – Мартина БАЛЕВА и някой си Улф Брунбауер, „приятел” на България от комунистическо време. За по-младите ще припомня за какво ставаше дума. Двамата „изследователи”, захранени солидно с пари от германска фондация, 

„доказваха”, че е нямало Априлско въстание на българите,

а били въстанали мюсюлманите! „Доказваха”, че всичко, свързано с масовите кланета в Батак е късна „постановка” на самозванците русофоби  (по терминологията на М. Балева) Захари Стоянов, Стефан Стамболов, Петър Горанов и други. 

Маньовърът на комунистическите наследници да натрапят на българите възстановяването на поредното грандоманско архитектурно недоразумение, каквото представлява изтърбушената, опикана и осрана летяща чиния на Бузлуджа, 

предизвиква оправдано възмущение

у всеки човек, вярващ, че уж безвъзвратно сме скъсали с престъпното социалистическо минало. Отново на наш гръб искат да възсъздадат своето капище, където всяко лято през август оредяващите комунисти се събират на вещерско сборище. Парите от фондацията били за проучвателни дейности. А после?! 

Нинова плаче по всички телевизии, че касата им била празна, че субсидията от 1 лев на реален глас ги обричала на изчезване (къде този късмет!), че самолетите F – 16 Блок 70 били ужасно скъпи за бедната ни родина, парите трябвало да дадем за пенсии, болници, цигани, безработни и т.н., а не за превъоръжаването на една боеспособна българска армия... Напомням това, защото се чуха и гласове, че като иска, нека БСП да си възстанови чинията! Нима вярвате в таласъми, бих запитала тези наивници. Къде сте видели комунисти да си плащат от собствените джобове? Те имат завиден опит в обирите на мандри, складове, в завземането на чуждата земя, на чуждото имущество, в „приватизирането” на всичко най-апетитно, най-стойностно в България, така че този си опит възнамеряват да приложат и занапред. Червените  драпат сега със зъби и нокти тези 200 хил. долара да бъдат получени, машинката да се задвижи, а като вземат властта (Боже, пази България!), да бръкнат в хазната, тоест в джобовете ни, за да върнат „честта и славата” на своята комунистическа партия!

Затова да се надяваме, че поредният срамен скандал, миришещ вече на международен, няма да затихне и в настъпилата тишина мимикриралите червени хитреци няма да осъществят поредния си антибългарски план!