Разследване за 40 милиона долара или вятър и мъгла

Новите „разкрития" на специалния прокурор Мълър във връзка с разследването срещу президента Тръмп са смехотворни

Робърт Мълър

Робърт Мълър

Огнян Даскарев

Преди дни Мълър публикува няколко документа, за да оправдае работата си. Документите са силно редактирани, със заличени пасажи.  Левите медии, начело със СНН (маяк за „десните" с големите кавички) изпаднаха в яростен амок и постоянно и сладко дъвчат любимите „разкрития".  За какво става дума:
1. Прокурорите от Южния район на Ню Йорк (отделно разследване от това на Мълър) писмено обявиха, че някогашният личен адвокат на президента, Майкъл Коен е признал, че той по нареждане на президента, преди изборите в 2016  е платил общо 290 хил. долара на две жени, с които  Тръмп  е имал връзка преди години. Според прокурорите това пряко уличава президента в нарушаване на изборните закони, защото той по този начин се е опитал да повлияе на резултатите от изборите, което е федерално престъпление.  Но при изборите през 2008, кампанията на Обама беше уличена точно в същото – за  1300 необявени финансови дарения за 2 млн. долара! Кампанията на Обама беше принудена от Федералната изборна комисия (ФИК)  да плати 375 хил. долара глоба, както обичайно се прави в такива случаи.  Някой да помни това?  Причината: левичарските медии тогава бяха заети да викат ура за Обама и през ум на никого не мина той да бъде даден под съд или импийчван. Както сега нелепо същите медии и политици искат за Тръмп. Освен това: а. първото плащане от 150 хил. долара на първата жена  е направено от медия, а не от президента. А в безброй случаи безброй медии правят същото, защото не са подсъдни, за разлика от политиците. Например точно преди изборите в 2016 NBC предаде на друга медия прословутата касета, в която Тръмп се хвали с неприличен език за  женските си завоевания. Това несъмнено е нарушение за изборните правила в полза на Хилари Клинтън, но нямаше никакви последствия за NBC. Следователно  първото обвинение за 150 хил. долара е

 кухо и неоснователно

 б. Сенаторът от Демократическата партия Джон Едуардс беше обвинен точно в същото при предишни избори, но беше оправдан, защото  ФИК реши, че е това е частен случай и парите са частен разход, без връзка с финансирането на кампанията. Точно същото е и сега с Тръмп – частен разход без никаква връзка с президентската му кампания. Ако тук има някакъв проблем – той е личен с Първата дама и семейството на президента. 
И най-важното: кампанията на Х. Клинтън плати на двама посредници около 12 млн. долара, за да може  бившият  британски шпионин Стийл да състави прочутото Досие, пълно с безумни лъжи и глупости за Тръмп, преди изборите. (Отделно на Стийл бяха платени от кампанията на Х. Клинтън 160 хил. долара). Ето ТОВА е нарушение на изборните правила, но никой не разследва Клинтън!  Налице е умопомрачително пристрастие и очевадно прикриване на престъпление и въпреки това никой не разследва Х. Клинтън, а СНН, естествено и дума не казва!
Извод: след като не можаха за повече от две години да докажат някакво сътрудничество (това не е престъпление, дори и да бъде доказано)  на Тръмп и хората му с Кремъл, както и препятстване на правосъдието, враговете на президента сега се опитат да го съборят чрез личния му живот, което, разбира се,  е поредното безумие. Но така е, когато хората мразят усилено някой – омразата им замъглява разсъдъка и те действат, като в лудницата.

2. Мълър обяви писмено, че Пол Манафорт, шеф на изборната кампания  на Тръмп  за кратко, е нарушил предварителното споразумение с него, и препоръча дълъг затвор. (Обвиненията против Манафорт нямат нищо общо с Тръмп – те засягат  съвсем други действия преди години). Тук е ясно – Мълър е искал от Манафорт показания против президента и Манафорт е отказал, защото трябва да лъже. 

3. Мълър обяви писмено, че Майкъл Коен се е срещнал с руски представител преди изборите, за да влее „политическа енергия" в кампанията на Тръмп.  В доклада на Мълър, обаче, се казва, че Коен изобщо не се е занимавал повече с този въпрос. Освен това най-вероятно Тръмп не е бил уведомен, и всичко е било изоставено.  Както и че според Коен, проектът на Тръмп за построяване на едноименна кула в Москва е бил разискван до средата на 2016, а не до началото на изборната година, както преди се твърдеше. (Тръмп твърди, че проектът е бил изоставен в началото на 2016, така че тук имаме дума срещу дума и никакви други доказателства).   Но тук важното е, че кулата никога не беше построена и проектът беше изоставен. Извод: „разкритията" на Мълър се смехотворни и изсмукани от пръстите. Той няма никакви доказателства, освен показанията на Коен, който е известен лъжец.

4. Мълър обяви, че ген. Майкъл Флин е сътрудничил на следствието, поради което препоръчва мека присъда. Флин призна, че е излъгал ФБР. Тук е дълга история, само ще кажа, че генералът, достоен човек, беше смазан от Мълър – заплаши че ще подведе под отговорност сина му. Генералът продаде къщата си, за да плаща на адвокатите. Показанията на Флин по никакъв начин не заплашват президента и би било добре той да го помилва, както и Манафорт.
В същото време, бившият шеф на ФБР Коми беше призован от Конгреса и разпитан за Досието на Стийл. Коми отговори 285 пъти (!!), че не знае и не си спомня за почти нищо, свързано с това. И то от човека, изцяло отговорен тогава за следствието против Тръмп! Това също е умопомрачително, защото никой няма намерение да подведе Коми под отговорност.  Впрочем той скоро ще се избави от разпитите, тъй като левицата след дни ще поеме ръководството на Камарата на представителите.  
 Медиите, разбира се,  набързо съобщиха, че Тръмп даде 60 дни срок на Русия да спре да нарушава Договора за ограничаване на средните и малки атомни оръжия от 1988. В противен случай Америка ще напусне Договора.   Руснаците подскочиха, като ужилени от стотина стършели и с право, защото е това ужасна новина за тях - ясно защо. Но много любопитна беше реакцията на левите медии и политици. 

Американската левица  мълчи оглушително,

но някои чужди леви политици вече проплакаха против президента.  Например немският външен министър (социалист) и външната министърка на ЕС (социалистка). Проплакването, естествено е пряка подкрепа за Кремъл. Извод: от две години твърдя, че левите медии и политици изобщо не са против Русия. Техният двугодишен антикремълски катарзис е напълно неискрен, защото те НЕ СА против Русия,  а само против Тръмп.
 В целия левичарски възторг и опиянение от „разкритията" на Мълър, левите медии, естествено почти нищо не казаха за най-голямото събитие: Америка вече задоволява  напълно нуждите си от петрол, за пръв път от 75 години,  и може без проблеми да го изнася. И друго: Америка вече е най-големият производител на петрол  в света, което е друга лоша новина за Кремъл!  Заслугата, несъмнено е на Тръмп, който освободи енергийните източници на страната, затворени и задушени  от зеления Обама.
А разследването на Мълър вече струва 40 милиона долара на данъкоплатците, които плащат само за „вятър и мъгла", както се казваше в едно друго, безгрижно, отдавна отминало  време.