Спас Гърневски: Заставайки до олигарха Гергов, Йончева се самоуби като борец срещу корупцията

Как може да искаш гласовете на пловдивчани, солидаризирайки се с човека, който им е отмъкнал имоти за над един милиард, пита депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски?

Натрапваха ни пропагандно  Елена Йончева като борец срещу корупцията, като рицар на свободното слово, като стожер на социалната справедливост. Но тази седмица категорично се убедих, че всички тия помпозни определения за нея са тотално кухи фрази, празни от всякакво съдържание. Въпросната другарка си е обикновена политическа партизанка и лицемерка, която може да вижда сламката в чуждото око, но не и гредата в своето. 

Една снимка от преди няколко дни разголва  истинската  същност на  водача на листата на БСП за евроизборите. Снимката е направена в Пловдив, на последната предизборна среща на Йончева с червения електорат. На нея „борецът” срещу корупцията е редом до една скандална и спорна личност, която присвои  от пловдивчани имоти за над  1 200 млрд. лв. Става дума за руския гражданин, олигарх, масон, и виден социалист  Георги Гергов. Точно от него лидерът на БСП Корнелия Нинова уж демонстративно се „разграничи” преди време. Но би било наивно да се смята, че тези хора някога са се разделяли. Всички те са неразривна част от един отлично режисиран актьорски състав, в който всеки изпълнява блестящо своята роля. Днес всеки средно интелигентен човек е наясно със сценария, написан преди началото на прехода от комунистическата върхушка и изпълняван от нейната номенклатура и еничарите й от ДС:

„След прехода от комунизъм към капитализъм – цялата власт отново за БКП” 

Георги Гергов е крещящо потвърждение на този пъклен план. Но какво прави редом до него чистата и морална Елена Йончева, представяща се като боркиня срещу корупцията и проповядваща социална справедливост, лицето на БСП и острие на Нинова в тези избори? Връзката им е неслучайна – Гергов е знаков член на Националния съвет на БСП и лидер на областната структура на червените в Пловдив. Наивно е да вярваме, че Нинова е срещу Георгов или се е очистила от него. Разиграваните метаморфози са комунистически трикове,  част от сценария, сътворен за политически наивници. И Нинова, и Гергов са  изпълнители на главната роля на криминалния филм – „Разграбването на България”, а Йончева никога няма да посегне на своите.

Приватизаторката на „Техноимпекс” беше синя, докато докопа златната кокошка, после обаче навлече червената фуста и стана зам.-министър в правителството на Станишев и точно в това си качество, отговаряща за приватизацията и като председател на борда на директорите на Международен панаир в Пловдив, затвори очите си, когато държавата хариза на Георги Гергов това национално богатство, за да го превърне в истински олигарх. Дистанцирането на Корнелия по-късно от Гергов е просто жалък опит за рязане опашката на гущера.

Като придоби Панаира без да даде и пет лева за него, Гергов успя да ужили и пловдивската община чрез смесеното дружество „Пълдин тур инвест”. Това стана факт благодарение на

съзаклятие на продажни сини сили и червени общински съветници

Чрез отлично разигран спектакъл наляха в това дружество в полза на олигарха безценни градски имоти за близо 200 млн. лв. Така само за 10 месеца - от 15 юни 2006 г. до 19 април 2007 година - държавата и общината загубиха имоти за 1 200 млрд. лв., без да са получили до днес нито лев печалба или дивидент. Техен притежател стана руският гражданин и почетен консул Георги Гергов.

Учудващо ли е тогава, че в навечерието на  европейските избори Йончева се е облегнала на рамото на олигарха. Гнездото змии дори и да се разплете, винаги при нужда отново се заплита. Но Елена Йончева окончателно загуби доверите на пловдивчани, след като се идентифицира с човека, който извърши грабежа на века. Документите за този грабеж вече са внесени в КПКОНПИ и в прокуратурата, тече проверка и да се надяваме, че и недосегаемият руски гражданин ще последва съдбата на Баневци, Бенчевци, Ветковци и Миньовци.

Пловдивчани искат справедливост, а Йончева демонстрира нагло, че не е способна да се отърси от червените кучи синове, защото ги приема като свои. Тогава да забрави за тяхната подкрепа!