Станишев признал пред депутатите си, че без скандала с бюлетините губели изборите

Лидерът бесен на червени мравки, бойкотирали партията и правителството заради постове

 

С тежък скандал беляза днешния ден  работата на парламентарната група на БСП – партията с чийто мандат е съставено новото българско правителство. В продължение повече от час в Народното събрание лидерът Сергей Станишев набивал канчетата на депутатите си. Това разкриха пред Faktor.bg осведомени източници от „Позитано”20. Червени депутати със стаж в парламента твърдят, че за първи път виждат уж мекушавия и възпитан Станишев толкова гневен и безапелационен. Повод за напрежение били откритите атаки от някои  партийни организации, че партията е отстъпила от изборните си обещания и отново прави необосновани реверанси на ДПС и „Атака”. В местните структури още не било затихнало недоволството и от подредените лично от лидера листи и толерирането и вмъкването на лица, чужди на идеологията на столетницата. Станишев критикувал яростно, с груб тон депутатите си, че бойкотират партийната стратегия и не полагат достатъчно усилия да обяснят по места на хората и структурите идеята на БСП за нов подход в управлението на държавата. Червените народни избраници пък недоволствали, че не ги допускат до властта и не могат да получат реализация, докато ДПС тихомълком окупират територии в правителството и си възпроизвеждат старите кадри от времето на тройната коалиция. С нескрита злоба Станишев обявил, че е разочарован, че е неразбран от своите. 

Особено впечатляващо и неочаквано било изявлението му, че ако не били 450-те хил. бюлетини открити в печатницата в Костинброд, резултатът щял да бъде съвсем друг и едва ли днес щели да  обсъжда темата за отношението на БСП към правителството. 

Депутати коментират, че не са очаквали това опасно признание от лидера, с което водачът на ПЕС реално потвърждавал думите на Бойко Борисов, че без скандала с бюлетините  ГЕРБ са щели да имат още няколко процента преднина пред левицата.

Това неочаквано признание изпуснато на заседание на парламентарна група дава основание вече на някои анализатори да допускат, че не е изключено просто среди от БСП да стоят зад аферата с бюлетините и сами да са си инсцинирали скандала, за да имат силен мотив да атакуват дори и в деня за размисъл опонентка си и да извлекат от това максимално дивиденти. За сега прокуратурата все още не е установила нищо и протакането на разследването й само задълбочава съмненията в обществото.

От „Позитано” апартчици твърдят, че пластовете в БСП се пропукват и зрее гневът на червените мравки.