Защо ген. Решетников харесва заплахата: Ако България влезе във война с Русия, ще я изтрием от лицето на планетата?

Човекът на КГБ и Путин казва, че страната му никога няма да върне откраднатите от нас архиви, били трофей

Ген. Леонид Решетников

Ген. Леонид Решетников

Биляна Амбарева

Не съм била толкова бясна, откакто Гундяев си позволи да чете конско и да поучава българския президент! Попаднах на пост на стената на Цветелина Ина Сърбинска, която задава въпрос на стената на ген. Решетников: 
"Господин генерал, когда Россия вернет болгарские архивы, вывезенных из страны после 09.09.1944?"
Превод:
"Г-н генерал, кога Русия ще върне българските архиви, изнесени от страната ни след 09.09.1944 г."
И отговорът на ген. Решетников е:
" Я поговорил с крупнейшим русским историком Петром Мультатули. Он сказал - никогда!"
Превод:
"Говорих с най-големия руски историк Питър Мултатули. Той каза никога!"
Има и допълнение от Искандер Каргаев:
"Это был военный трофей. Но если еще Болгария ввяжется в войну против России, то мы трофеев брать не будем. Эта страна будет стерта с лица планеты..." 
Превод:
"Това беше военен трофей. Но ако България влезе във война срещу Русия, тогава няма да вземем трофеи. Тази страна ще бъде изтрита от лицето на планетата ..."

И този отговор е ХАРЕСАН от ген. Решетников!?

Според Русия българският архив е военен трофей? Искам да попитам, за какъв военен трофей говорите, като военни трофеи се наричат завзетите НА БОЙНОТО ПОЛЕ знамена, доспехи и оръжие на противника по време на война? На българска земя не сте се сражавали нито с германци за да ни "освобождавате", нито с български части за да ни завладеете! България не само, че не се е сражавала срещу СССР, а напротив - обявява война на Германия и части от българската армия, взимат участие в заключителната фаза на Втората световна война под съвтско командване!
 Как може да говорите за трофеи като няма боеве между двете армии!? Трофеи са трите руските знамена в музея, които сме пленили от руски кавалерийски части в боевете за Добруджа през есента на 1916 г., но това са трофеи спечелени в битка!

pleneno_rusko_zname.jpg

Пленено руско знаме

И за разлика от Русия, нашата малка държава няма пленено бойно знаме! И докато руски дезертьори предават бойното знаме на 7-и специален полк от 2-ра бригада на специалната Петроградска дивизия на български части, действащи в този район, поручик Ангел Янчев, който е в плен пази знамето на полка си 9 месеца увито около тялото си, въпреки че в тялото му има неизваден куршум и се нуждае от операция! А укриването на бойно знаме се наказва със смърт! 
Архивът е историята на един народ и не може да бъде военен трофей!

Вие го плячкосахте като пладнешки разбойници,

за да скриете подривните действия на Коминтерна в България и да създадете една фалшива и удобна за вас история. Всъщност благодаря ви! С този си отговор сами разбихте мита, че сте "освободители". Пазете добре архива, защото ще лъсне и истината как сте ни освободили от "турско робство"! Ами да свалим маските, какво ще кажете? Ако сте освободители ни върнете архива, ако не сте - защо ревете на страницата на посолството си, че поругаваме паметника на окупаторите, които са ни плячкосали архива?
Еми няма как хем да сте освободители, хем да плячкосвате архиви като военни трофеи!

rechetnikov_arhivi.jpg