Защо кметът на Свищов и общинари играят по свирката на руски шарлатани и наши слуги на Путин

Работи се срещу националната ни независимост и ако това не го разбира поне българската интелигенция, значи не е интелигенция

Александър Йорданов

С паметника на Александър II, Путин и неговите слуги у нас  искат да препикаят българската територия и през  ХХI век. Това говори инициативата на проруската фондация, която няма дори свой сайт в интернет, „Балкански институт за възстановяване и развитие” и се подвизава само във „Фейсбук” без почти никаква информация за себе си. Неин представител е човек, за когото също е почти невъзможно да се открие информация в нета: Методи Митев. И кметът на Свищов, и общинари, играят по свирката на нещо, което не познават. И взимат решения като слепци.

Фондацията се представя за неправителствена, доброволна, независима и неполитическа фондация с нестопанска цел в обществена полза. Учредена е през септември 2015 год. в гр. Благоевград. Тоест само година след агресията на Русия срещу Украйна и засилването на руската хибридна война срещу Европа и България. Новоизлюпена е тя, но веднага се насочва към „приоритетни области като управление на европейски фондове и други международни донорски програми”. Какво е прилапала от „европейските фондове” дано да узнаем. Но тия, „другите програми”, явно мъкнат този грозен, отвратителен и с размерите си, и с излъчването си, паметник на Александър II към Свищов. И ЛЪЖАТ, ЧЕ Е БЕЗПЛАТНО. Няма нищо безплатнно. винаги някой плаща. Защото едва ли Европа дава пари за такъв боклук.

Какво точно ще възстановява на Балканите тази фондация? Отговорът е очевиден:

РУСКОТО ВЛИЯНИЕ

 През миналата година тя дотътри в България символа на изчезналия Съветски съюз - путиниста Анатолий Карпов, заедно със съветника на Путин Виктор Родин. Тогава целта бе да се направи провокация в Поморие, където вече съществува „малка Москва”. И се направи антибългарската провокация с участието и на кмета Иван Алексиев.

Същата фондация отвори вратите на руската църква в Княжево с божествена литургия отслужена от архимандрит Филип (Василцев), настоятел на руската църква у нас.

Пак тя разнася из държавата менте „чудотворна” икона от Русия на Света Богородица, за да обработва с „руска надежда” православните християни. Защото ако тая руска Богородица носеше спасение и изцеление тя най-напред на руския народ щеше да помогне. Ама не помага, та затова е разкарват из България. Тук има лапни шарани за руска пропаганда.

На 2 юни миналата година, денят не е избран случайно, тарикатите от фондацията нагло лъжат на своята фейсбук страница като пишат, че „в момента повечето страни в Европа обмислят отмяна на санкциите срещу Русия” и добавят, че „нашата страна или по-скоро нашите управници проспиват за пореден път момента”. Ясно е, че в случая става дума за обикновени проруски наглеци, защото Европа не само не отмени санкциите срещу агресивната Русия, но и ги усили.

Фондацията, която е хванала

Свищовските общинари за блатни шарани,

 инициира т.нар.”народна дипломация”. С други думи, народът с помощта на руски мошеници, да се оправя сам и да развива отношенията с Русия, въпреки, че сме в ЕС и НАТО. Тарикатски измислено, но няма в демократичния свят понятие „народна дипломация”. Това е поредната простотия измислена в Русия на Путин и пренесена в България.

car_osvoboditel.jpg

Мегаломанският паметник на императора

Впрочем от дълго време насам т.нар. „Обществено движение Русофили” пропагандира т.нар . „народна дипломация”. Тя се определя като „решаващ фактор за развитието на българо-руските отношения”.

На 23 септември миналата година в СОК "Камчия" до Варна се проведе Българо-Руски обществен форум под мотото "Народната дипломация като решаващ фактор за развитието на българо-руските отношения". Организатори на форума бе друга пропутинска фондация – "Устойчиво развитие за България" и СОК "Камчия".

Кои ненагледни образи взеха участие? Ето някои от тях: Изпълнителният директор на Фонд "Русский мир" Владимир Кочин, Президентът на славянския фестивал "Золотой Витязь", народният артист на Руската Федерация, Николай Бурляев, заслужилият деец на науката на Руската федерация проф. Константин Колин, Генералният директор на Корпорацията за интеллектуална собственост РНИИИС проф. Владимир Лопатин, Председателят на Координационния съвет "България - Русия" Любомир Коларов, заслужилият артист на България и Руската Федерация Бисер Киров, академик професор Васил Сгурев, д-р Константин Пеев, зам. председател на Фондация "Устойчиво развитие за България", проф. Нина Дюлгерова, доц. Жоро Цветков, посланик Димитър Костов, посланик Георги Димитров, режисьорът Маргарит Николов, режисьорът Георги Стоянов, журналистът и политик Минчо Минчев, поетът Йордан Милев, писателят Панчо Недев, младите учени - Марина Тотоманова и Борислав Лазаров. До един съветофили, а сега русофили, и естествено или бивши комунисти или бивши ченгета. И всички те обединени от една идея: да сринат европейска България. Да поставят България в зависимост отново от Русия.

Ще припомня, че участниците в този антибългарски и антиевропейски форум, проведен у нас с мълчаливото съгласие на правителството, приеха ДЕКЛАРАЦИЯ към общественоста в Русия и България. В нея предлагаха да направим своя избор:

ЕВРОПА ИЛИ РУСИЯ

 Плашат ни в нея, че наближава нова световна война и глообална икономическа катастрофа. Твърдят, че „идеологията на фашизма не среща отпор от страна на официалните власти на Европейския съюз и мнозинството от европейските страни”. Но забравят да кажат, защо Кремълският лидер симпатизира на Льо Пен – НЕГОВА ХРАНТУТНИЦА, във Франция, защо в Москва се развяват фашистки знамена и свастики, защо в Санкт Петербург се проведе сборище на неонацистки партии, на което и нашата „Атака” се изтъпани преди две години. Забравят да кажат за фашистката руска агресия срещу независима Украйна. И ратуват за „бъдещето развитието на отношенията между Европейския съюз и Евразийския икономически съюз”.

Предлагат и „практически крачки” като: възраждане на Славянския университет в София и разкриване на Руски университет в България; създаване на възможности за излъчване на руски телевизионни и радио канали на територията на България.

Обръщат се с предложение към Правителството на Москва СОК "Камчия" да стане утвърден международен младежки център за всестранно и хармонично развитие на децата и младежите на основата на историческото и културното наследство и потенциала на славянския свят и православните ценности.

И завършват с предизвикателното: Настъпи време, когато всеки трябва да направи своя избор!

Аз съм направил избор: и той е Европа, а не Русия. Но искрено съжалявам всички, които се хващат на въдицата на

 руските шарлатани

 Защото заради тяхната простотия и глупост страдаме десетилетия наред. И още ще страдаме. И още по-бедни ще ставаме. Защото, който се е докоснал до Русия,който се е събрал с Русия, винаги се е изгарял. И Левски ни го е казал, много, много отдавна. Но ако сме българи на Левски трябва да вярваме, и на Ботев, и на Раковски, и на Захари Стоянов, и на Стамболов. Но ако сме българи. Ако ли не сме, можем да се водим по акъла на свищовските общинари. Тъжна история, тъжна съдба. В България се работи срещу националната ни независимост и ако това не го разбира поне българската интелигенция, значи не е интелигенция.