Знамето на донецките сепаратисти на Шипка – ето днешното еничарство

„Време за помагане е сега — закъснелите не ще бъдат наши приятели“, казваше Левски

 

Светослав Пинтев 

Днес еничарите се катерят със  зловещи чужди символи по връх Шипка и се правят на български патриоти, развявайки

знамената на  тиранията

С мълчаливото съгласие на българските власти, както изглежда...
 Уви, в такива лицемерни времена живеем.
Колко ниско трябва да си паднал, за да развееш знамето на престъпната креатура на Владимир Путин, наричаща  себе си Донецка  република? Каквото и да означава това безумно наименование, плод на болен мозък, пред когото Дарт Вейдър прилича на пъпчиво, посрало се  пионерче.
Колко ниско трябва да си паднал, за да отиваш на лобното място на българските герои с един символ, който е пълно отрицание на свободата, на правото на хората да определят сами бъдещето си, това на децата си, символ на изстъпления, през новия век, приближаващи се до тези на нацизма от миналия.
 Да не говорим да  развееш точно на Шипка това знаме, символ на 

падението на един върховен чиновник в Кремъл

Да го сториш на националния празник, на трети март,  за трети път, да го направиш, не другаде, а на чутовния връх Шипка, където живите опълченци са хвърляли срещу „гъстите орди“ телата на загиналите си другари, на приятелите си, за 

да спасят от тирания неродените  

Да спасят нас... Давате ли си изобщо сметка какво означава това, чуждопоклонници?
 Да плюеш тъпоумно на стореното от опълченците заради вродения си еничарски рефлекс... Без да се замисляш дори. Щях да кажа, че е гнусно, но това е една твърде мека и любезна дума за тях, а не намирам подходящата в момента.

  Да  се правиш на български патриот с това знаме в ръка, е наистина форма на 

съвременно еничарство

Рефлекс да подвиваш опашка  пред този, който ти се вижда достатъчно силен, агресивен, а и достатъчно жесток, за да му служиш вярно. Просто, защото така са ти форматирали мозъка. И да громиш сънародниците си, които си падат още по свободата, мръсниците.
 Да му служиш,  защитавайки агресията на един кървав тиранин е върховно престъпление, убеден съм в това.

Да оправдаваш гаврата му със свободните хора и да се опитваш с методите на Гьобелс и Жданов, вдъхновени от Хитлер и Сталин,  да популяризираш чудовищното извращение е деяние, което трябва непременно да бъде наказано. 
Да се радваш на злодействата на този тиранин, от когото самата Русия вече пропищя на умряло, е 

най-страшната диагноза

 Диктатор, от когото голяма част от руския духовен елит вече иска сметка  за пролятата братска кръв в Украйна, Грузия, Приднестровието и къде ли още не, за убийствата на политици, журналисти по улиците, продължаващи 20 години. 
И там тепърва ще съдят по свой начин този психопатичен режим. Без да имат милост. Това също не е добре, но е неизбежно.
Както казва журналистът- Александър Невзоров, може би най-  известният журналист  в Русия, в момента, в който Путин падне хората от най-близкото му обкръжение ще се окажат най-големите му „критици“ и приятели на Украйна. Той заяви, както сме писали: „Скоро  те ще викат „Слава Украине!“ И 

ще си отговарят сами:  “Героям слава!“. 

Що за човек трябва да си, за да се подиграеш на свещения връх Шипка по този гнусен начин с паметта на онези, които  са имали „сладката радост до крак да измрат пред цяла вселена, на тоз славен рът, с една смърт юнашка и с една победа“, както пише Иван Вазов. Днес ни заливат „вълни по-нови от орди дивашки“.
Но и ние няма да се дадем... Дано да имаме силата да им устоим. 
А най-интересното е, че държавата  няма никакво намерение да ги спре, напротив. Знамето на ДНР явно се допуска до Шипка с благословията на някого във висшите етажи на властта. Няма как три години подред то да минава между капките, а украинското посолство да реагира с протестни ноти. И на този човек не трябва да бъде простено. 
А сред онези „хора“, заели място  около стъпалата на паметника на връх "Шипка", свирещи хулигански, докато се поднасят венците, с изключение на тези на т.нар. президент Румен Радев,  колко показателно, да 

се кипри омбудсманът

Мая Манолова, обградена от активисти на варненската русофилска партия „Възраждане”, която се превръща в боен отряд на БСП. 

sipka_manolova.jpg

Представяте ли си? Изтрихте с един замах съмненията, че наистина може да се борите с изедниците и несправедливостта в обществото, госпожо Манолова. 
Но тя изобщо не е толкова  важна в този сценарий.
Знамето на ДНР на Шипка се превърна в 

гранична област между нормалните българи и съвременните еничари

Последните не са много, но са безкрайно нагли и агресивни.  Така  са инструктирани, а и са свикнали да държат в страх „раята“. Както е казвал Апостолът на свободата ни: „Време за помагане е сега — закъснелите не ще бъдат наши приятели.“ И още една негова повеля:
„Нашето драгоценно отечество ще се нуждае от достойни хора, които да го водят по пътя на благоденствието, така щото да бъдем равни на другите европейски народи.“ 
А дали онези, които седят под портретите на великите българи се сещат понякога за тези думи на Левски:
„Решили сме се вече — или с нас и народа, или ще ви пратим при черните души!“. 
Просто да знаят, че и днес има хора, на които им писна от еничарството.