Куриози: Полицаи спасяват от бой членове на избирателна комисия, жена бяга с бюлетината в Бургаско, чакат пиян да гласува над 5 мин.

Полицаи спасиха от бой членовете на избирателната комисия в Долно Осеново. В селото придружители започнали да водят гласоподаватели и да ги "напътстват" как да гласуват, защото не можели да се справят с машините. Подадени са 5 сигнала до МВР.

Членовете на комисията опитали да обяснят на нарушителите, че газят закона, но получили вербални заплахи. Те разказаха, че напрежението без малко да премине към физическа разправа. Намесата на полицаи е предотвратила инциденти. "Придружителите" са заплашвали съселяните си да внимават да не се приберат след изборния ден със счупени крака.

В бургаския квартал "Победа" пък жена объркала партията, за която искала да гласува. Тя прибрала бюлетината в джоба си, взела си личната карта и избягала. От секцията заявиха, че при това положение гласът ѝ ще се счита за нередовен. В съседна секция пиян мъж гласува над 5 мин. Наложи се член от комисията да му обяснява какво да прави. Гласоподавателят започнал да докосва картата с чипа до екрана, докато разбере, че трябва да я сложи в слота. Последвал нов куриоз. Пияният успял да маркира всички номера от бюлетината. Накрая все пак успял да избере само една от формациите.