Порошенко на дебата: Най-важното е да не загубим страната си

 Украинските кандидати за президент Петро Порошенко и Владимир Зеленски сложиха край на дебата на стадион „Олимпийски” сред скандирания за подкрепа и викове „Позор“, предава TACС, цитирана от "Фокус".
Порошенко в заключителното си изявление заяви, че ще приеме резултатите от изборите за държавен глава на 21 април. "Но на 22 април животът ще продължи и на 22-ри ние трябва да се обединим, за да защитим страната заедно. Най-важното е да не я загубим", каза той.
Порошенко също се фокусира върху необходимостта да си възвърне контрола над Крим и Донбас и да не се допусне властта на олигарсите.
Зеленски, на свой ред, изброи основните принципи на своята избирателна програма: равенство на всички пред закона, премахване на имунитета на съдии и депутати, приемане на закон за импийчмънт на президента, увеличаване на заплатите на държавните служители, подобряване на инфраструктурата. „Нямам какво да кажа за пътищата, защото пътища няма“ - отбеляза Зеленски в заключението си.
Дебатът завърши с изпълнение на националния химн и скандиране на името Зеленски, информира ТАСС.ев.

Размяната на въпроси между кандидатите за президент  се превърна в размяна на лозунги, предава TACC.
Зеленски, потвърждавайки статута си на национален кандидат, зададе на Порошенко въпросите, които обикновените граждани на Украйна са изпратили. Той го попита как се оказва, че най-богатият президент на Европа оглавява една от най-бедните страни в Европа, защо подпалвачът на магазина "Рошен" (компанията, собственост на Порошенко) е намерен за четири часа и все още не могат да намерят отговорните за многобройни експлозии на военни складове в цялата страна, и как да живеят украинците с пенсия от 1 500 гривни (около 100 лв – бел ред.). В същото време Зеленски предложи самият Порошенко да избере на кой от въпросите да отговори.
Порошенко, от своя страна, обвини противника си в некомпетентност, добавяйки, че не е записал въпросите му. Президентът на Украйна още веднъж заяви, че Русия е виновна за проблемите на украинския народ и че преди неговото управление страната е била в много по-плачевно състояние. Той обаче не даде никакви доказателства за това. Вместо това той започна да казва, че е успял да запази страната, да засили международната солидарност с Украйна.