Порошенко нахлу в телевизионно студио и сътвори грандиозен скандал

Заради него бе прекратено прякото излъчването от парламента на ТВ "Рада"

Пьотр Порошенко

Пьотр Порошенко

Пьотр Порошенко сътвори истински скандал, след като нахлу по време на пряко излъчване в студиото на парламентарния телевизионен канал „Рада“. Бившият президент на Украйна обвини служителите в него, че работят в полза на управляващите в страната. Видео от случката беше качено на страниците на телевизията в YouTube.

Той твърди, че средствата за функционирането на канала са предоставени, заобикаляйки платформата за държавни поръчки „Прозорро“ и се използват за дейности срещу опозицията.

Това е корупционна сделка, а спуснатите от кабинета на президента указания пречат на работата на народните представител, заяви с патос Порошенко и се закани да не остави нещата така.

Порошенко влезе в студиото с председателя на парламентарната комисия по финанси, данъчна и митническа политика Данило Гетманцев.

Бившият президент нарече водещата „младо момиче“ и я посъветва „да не участва в този скандал“. Излизайки, той се извини за постъпката си. По-късно, според редица украински медии, Порошенко обясни в кулоарите на Радата действията си с „прекомерни емоции“.

Порошенко беше президент на Украйна от 2014 до 2019 г. Той оглавява фракцията "Европейска солидарност" в сегашната Рада.