Посветиха филм на „грешника светец“ Софроний Врачански

Макар и в условията на пандемията от коронавирус, "НЕзабравимата България"  почете паметта на нашия най-нов небесен покровител - св. Софроний еп. Врачански, информира създателят на родолюбивия проект д-р Искрен Красимиров.

Навръх 11 март - денят на св. Софроний, бе изпратен на всички училища у нас за безплатно ползване откъс от своя филм "Грешникът светец" - вълнуващ разказ за поп Стойко Владиславов, както е рожденото име на светеца. "Така дори и в условия на дистанционно или пък присъствено обучение, всички деца, учители и родители, ще могат да се преклонят пред подвига и делото на св. Софроний еп. Врачански, който остава в нашата история като първия политически и духовен водач на нашия народ, още докато бяхме под турско робство", сподели младият режисьор.

След успеха на последното турне с първия по рода си интерактивен спектакъл за Васил Левски - "ЛЪВСКИЙ СКОК", обиколил десетки училища у нас, Красимиров замисля нови инициативи, с които децата да разберат величието и на други герои от нашата славна история - Райна Княгиня, Георги Бенковски, св. св. Кирил и Методий, Христо Ботев и др. 'Колкото и да е трудна ситуацията към момента, ние продължаваме нашата борба за всяко българско дете. Защото Героите ни не бива да се забравят и трябва да ги почитаме всеки Божи ден", е посланието на Красимиров.