Преди 81 години Сталинова Русия напада независима Полша

Ден на съветските агресори*

снимка: страницата във фейсбук на Ал. Йорданов

снимка: страницата във фейсбук на Ал. Йорданов

На днешната дата преди 81 години Съветският съюз  напада независима Полша. На 1 септември 1939 г. същото вече е сторил неговият съюзник - Германия. Така започва Втората световна война, чиито подпалвачи са Хитлер и Сталин.

Тази война отнема живота на  80 милиона души и е архипрестъпление срещу човешката цивилизация, осъществено от националсоциалисти и комунисти. А снимката, която публикувам, говори сама: след нападението срещу Полша съветски и германски военни са заедно на парад. Трагедията за човечеството е вече факт. 

 Днес Полша и Германия са наши приятел в Европейския съюз. Русия  си остава наш традиционен противник и това проличава по постоянните й опити за намеса във вътрешните работи на държавата ни. Проличава  по "протестното" поведение на българския президент, когато с основание в Полша наричат "проруски президент". 

Затова и не само на този ден, трябва да напомняме, че Руската федерация, като правоприемник на пропадналата държава СССР, дължи извинение на българския народ за нещастията които през 1944 г. е донесла на страната ни съветската окупация. И нека не забравяме, че с държави като Русия отношенията ни трябва да бъдат равнопоставени и никога "братски".

*Текстът е публикуван на фейсбук страницата на евродепутата Александър Йорданов