Преди да дойде у нас! Осъдиха Орнела Мути на затвор заради вечеря с Путин (ВИДЕО)

Италианската кинозвезда Орнела Мути ще бъде специален гост на четвъртия Фестивал на италианското кино в НДК от 17 до 21 юни в кино "Люмиер" Лидл", както съобщиха организаторите от Италианската търговска камара в България и НДК в началото на седмицата.

Не щеш ли, вчера тя беше осъдена от съда в италианското градчето Пopдeнoнe на 6 мeceцa и 15 дни затвор, както пък писаха медиите на Апенините. Магистратите без колебание потвърдиха решението на апелативния съд от 2017 година и обвинението в измама. 

Вестник Іl Gіоrnаlе твъpди дори, чe пpиcъдaтa e пo-тежка от пpoĸypopcĸoтo иcĸaнe.   

Орнела  Мути беше осъдена заради представянето на медицинска бележка, оправдаваща отсъствието й от театрална постановка в театър   "Верди" в града на 10 декември 2010 г., където играе главна роля.   Тя я използвала като предлог да отмени спектакъла, като така носи загуби на институцията. Ръководството преглъща, болестта си е болест, но много скоро е вече вбесено.

В агенциите тогава се появиха снимки, доказващи че същата вечер тя краси благотворителна вечеря в Санкт Петербург с Владимир Путин, който тогава беше премиер на Русия. В компанията е и Кевин Костнър.

Администрацията на театър "Верди" моментално заведе дело срещу актрисата.

Тя побърза да заяви, че е била болна от ларингофарингит, заради което не е могла да играе на сцената, не трябвало да напряга гласните си струни.  Виж, на благотворителната вечеря с Путин не се е налагало изобщо да говори. Повярваха й само за последното.

Първоинстанционният съд осъди Мути на 8 месеца затвор и глоба от 600 евро през 2015 година, което тя оспори с относителен успех две години по-късно. На 6 юли 2017 г. Триестският апелативен съд реши да й даде шестмесечната присъда, която вчера беше потвърдена..

Прекъсване на присъдата  и трансформирането и в условна е възможно при плащане от 30 хиляди евро на Театро Верди. Това  може да стане и сега, ако красавицата реши да се бръкне, но тя се опъва

Corriere Della Sera пише обаче, че легендата от 70-те ще плати тази сума и в крайна сметка и ще избегне затвора.


Девет кинотворби ще представят постижения в различни сфери на една от най-живописните области в Италия - област Пулия на Кинофестивала. Надяваме се Орнела Мути да е там.