Премиерът: ГЕРБ няма да дава пари за политическа реклама

Не искам да коментирам тази госпожа, така Борисов отговори на декларацията на Корнелия Нинова

Бойко Борисов

Бойко Борисов

ГЕРБ няма да дава пари за политическа реклама. Това стана ясно от изявлението на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Русе.

Той коментира скандала около сайта ПИК.

"ПИК от нас пари няма да получи. Но няма да дадем пари за политическа реклама и на другите медии. Това можем да направим“, заяви Борисов.

На въпрос как ще отговори на декларацията на Корнелия Нинова в парламента от тази сутрин, Борисов заяви, че не иска да коментира „тази госпожа“.

Министър-председателят коментира и кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София.

„Аз като знам Мая, когато я правиха омбудсман, какъв натиск имаше от БСП срещу нея, как тя хулеше БСП пред мен… Ако са толкова двулични, да им е честито. Аз не казвам, че ГЕРБ сме идеални. Имаме закостенели кметове, които по три години карат. Но ние ще освежим цялата партия и там, където са допуснати недъзи, ще ги отстраним“, заяви Борисов.

По темата „Дунарит“ премиерът потвърди думите на икономическия министър, че държавата иска да придобие завода. „Вече толкова ми омръзна от афери около този завод, че и отгоре ще дадем на търга, ще си го купим и ще бъде на 100% държавен“, заяви Бойко Борисов.