Премиерът поиска от полицаите и невъзможното: Спрете войната по пътищата!

Гълъб Донев

Гълъб Донев

Всяко съобщение за катастрофа на пътя, която е отнела за пореден път човешки живот, ме изпълва с гняв, защото съм убеден, че на войната на пътя може да се сложи край. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев по време на Национално съвещание на МВР, предаде БНР.

"Финалът зависи от всеки един от нас. Настоявам да бъдем нетърпими към всеки, който не спазва правилата за движение. Направете възможното и невъзможното, за да овладеете войната по пътищата на страната. Имате подкрепата на правителството", обърна се той към униформените служители.

По думите му политиците и хората не винаги оценяват ситуациите и усилията, които се полагат от полицаите.

"Обикновено виждаме пропуските. Разчитам на вас и за всички следващи ситуации, при които органите на реда ще бъдат на своя пост. Всеки човек е ценен", настоя Донев.

По отношение на изборите премиерът обяви, че полицията е отново на първа линия, но "искам да знаете, че не сте сами, правителството ще направи всички необходими срещу купения вот", каза премиерът.

"Ще бъдем безкомпромисни към нарушенията", категоричен бе и вътрешният министър Иван Демерджиев, който добави, че добре са известни порочните практики по отношение на купуването на гласове. 

"Изборният процес трябва да протече спокойно и сигурно. Ще използваме целия натрупан опит от предходните два служебни кабинета, като този път ще изисквам да вложим всички усилия в разкриването на лицата, които стоят зад порочните практики… Купеният, корпоративният вот и всички лица, които изкривяват вота, да бъдат изправени пред закона. Цялата общественост в момента е вперила поглед в МВР и този приоритет трябва да го изпълним най-добре", заключи той.