Преводачът на Тръмп и Борисов шашна Георги Любенов с горещи комплименти

Двамата си приличали по това, че са много секси

Йонко Мермерски и Георги Любенов

Йонко Мермерски и Георги Любенов

„Имам още едно занимание, с което ние с вас сме колеги. Знаете ли кое е то? И двамата сме секси“. Това заяви пред БНТ преводачът на Бойко Борисов и Доналд Тръмп - Йонко Мермерски, отправяйки комплимент на водещия в БНТ Георги Любенов. Докторът шашна журналиста, който върна жеста и погали егото му, като констатира, че преди това е бил в сянката на баща си – проф. Христо Мермерски, а сега бил дясната ръка на Доналд Тръмп. „Аз също съм доволен, че така секси започва този разговор. На каква вълна да почна – на органична химия ли, за Вашингтонския ли университет, или нещо друго, което ни предстои“, попита през смях Любенов. 

Мермерски-младши се е върнал в България заради мръсния въздух. Той се похвали, че е изобретил добавка за дизела, която намалява замърсяването от колите с 3-4 пъти. „За съжаление, да пазим околната среда не е приоритет на всеки от нас. Освен, че намалява замърсяването, колите горят и по-малко. Кръстил съм го „Дизел-юнак“. Това е добавка, която изгаря по-пълно дизеловото гориво. Всичко е въпрос до тунинговане на горивата. Компаниите нямат интерес, защото хората ще харчат по-малко гориво“, коментира Йонко Мермерски. 

„За съжаление много хора в София горят примитивни горива, а се намираме и в инверсия, което е като шапка над града. Затова има и толкова много мъгла. Комплименти към кмета на София Йорданка Фандъкова за борбата с мръсния въздух“, пожела Мермерски. 
„Виждаме едно пародийно шоу. Изкарват Грета (Тунберг – б.ред.) като чучело и като плашило. По този начин се прахосват средства, които могат да се похарчат за защита на природата. Искам да ви кажа и за жените в политиката“, продължи Мермерски, но беше прекъснат от водещия с репликата: „Вие много секси сте настроен тази сутрин“. Докторът отговори подобаващо, в духа на разговора: „Секси съм настроен, разбира се, денонощно, 24 часа“.