Приеха окончателно пакет "Мобилност", Джамбазки: Политическа наглост!

Ангел Джамбазки

Ангел Джамбазки

Вчера в пленарната зала на ЕП бяха гласувани предложенията за отхвърляне и изменение на дискриминационния пакет „Мобилност“. За съжаление, моите колеги от Западна Европа за пореден път бяха абсолютно решени да се изплюят върху демокрацията, правото на движение и свободна икономическа инициатива, и върху самата идея за единния пазар. Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки.

Той направи коментар по темата, с който се възмути от гласуваните текстове, които ощетяват българските превозвачи.

"Депутатите отхвърлиха предложените от нас изменения и така потъпкаха бъдещето на транспортния бранш в Източна Европа. Месеци наред слушахме за т.нар. „Зелена сделка“, чрез която бюрократите в Брюксел се опитват да замажат очите на избирателите си, че видите ли, те са толкова загрижени за бъдещето на нашата планета Земя, а в същия момент подкрепят предложение, което ще доведе до хиляди празни курсове на тежкотоварни камиони из Европа?".

Евродепутатът е категоричен, че настоящите текстове задължават 570 000 празни камиона да пътуват допълнителни 780 милиона км, изгаряйки 188 милиона литра гориво на година.

"За какво опазване на околната среда говорим? Това не е лицемерие, това е политическа наглост!", реагира остро Джамбазки.

Критиката му не спря дотук и той добави още: 

"Предвидените текстове, които колегите ни вчера одобриха задължават шофьорите да не спят в камионите си, а в специално предвидени за тях хотели. Към момента такива места за настаняване няма! Шофьорите знаят това, собствениците на предприятия знаят това и разбира се, застрахователите знаят това. Явно само моите колеги от Западна Европа не са наясно с това".