Прин Хари призна пред Опра Уинфри, страхувал се участта на лейди Даяна да не застигне семейството му

Меган Маркъл описва 20-те месеца като кралска особа с думите: „Почти невъзможни за оцеляване“ и: „шокиращи“

Принц Хари сподели в ексклузивното интервю на Опра Уинфри, че е заминал за Лос Анджелис заедно с Меган Маркъл и сина им, защото се е страхувал след смъртта на майка му принцеса Даяна историята да не се „повтори“ с него самия. Това стана ясно от трейлър на 90-минутното интервю, разкрит днес, съобщава „Дейли Мейл“.

Херцогът на Съсекс също признава, че напускането на кралското семейство е било "невероятно трудно" в интервюто, което се очаква да разстрои кралицата, принц Чарлз и принц Уилям, когато се излъчи на 7 март.

В двореца има известно безпокойство от избора на Хари да говори за принцеса Даяна, която почина през 1997 г. в Париж заедно с партньора си Доди ал Файед, и изглежда да свърже решението си да се оттегли от кралските задължения с изпитанията на майка си, казвайки, че е била сама и без подкрепа, когато е загинала в автомобилната катастрофа.

Той казва на г-жа Уинфри в клипа от 30 секунди: „Наистина съм много облекчен и щастлив, че седя тук и разговарям с жена си до себе си“. Той добави: "Защото беше невероятно трудно за нас двамата, но поне се имаме един друг."

По време на 30-секундния трейлър видимо бременна Меган не казва нищо и се вижда или да гушка бебето си, или да държи ръката на съпруга си.

Но подозирайки, че тя няма да получи комплимент от семейството на Хари, Опра разкрива, че бившата актриса описва 20-те месеца като кралска особа с думите: „Почти невъзможни за оцеляване“ и: „шокиращи“

Начинът, по който двойката реши да засегне двореца и кралицата в интервюто с Опра, предизвика гняв и появата на съобщението, че ще загубят кралското си покровителство.

Във втори, 30-секунден тийзър, публикуван в неделя, Хари каза, че не може да си представи какво е преживяла майка му, „преминавайки през този процес сама“.

Интервюто на Опра с принц Хари и Меган трябва да се излъчи по CBS в 20:00 ч. на 7 март. Опра нарече интервюто си с кралската двойка „най-доброто, което някога е правила“, според най-добрата й приятелка Гейл Кинг. Това е "първото голямо интервю на двойката, откакто се отказаха от висшите си кралски задължения".

Кинг разкри на 16 февруари, че Опра е получила разрешение да попита Хари и Меган „всичко, което иска“ и че „нищо не е извън границите“ по време на интервюто.

Новините за интервюто предизвикаха нови опасения в Бъкингамския дворец за това какви смущаващи разкрития могат да излязат наяве - особено вследствие на решението на кралицата да премахне останалите почетни титли на двойката.

В понеделник бе разкрито, че кралицата е решила да ги контрира, като направи обръщение към нацията часове преди това. Тя ще произнесе специална реч в чест на Деня на Общността, която ще бъде излъчена по телевизията във всички държави, които са част от този съюз. Предварително записаната реч ще се излъчи по BBC One преди интервюто с Хари и Меган. В допълнение към Елизабет II, в това специално послание ще се появят и останалите членове на кралското семейство, за да кажат няколко думи, като се започне от принц Чарлз и Камила и се свърши с принц Уилям и Кейт Мидълтън. Всички звезди на монархията, невиждана досега в историята проява.

В понеделник се оказа също така, че горещото интервю на принц Хари и Меган Маркъл с Опра може да се наложи да бъде преработено или дори частично презаснето поради разрива, причинен на кралското семейство и хоспитализацията на 99-годишния принц Филип.

Оказа се също така, че Меган се очаква да говори за враждата със собственото си в лицето на баща си Томас в интервюто с Опра.

Херцогът на Съсекс се повози на 26 февруари по улиците на Лос Анджелис на втория етаж на отворен автобус с телевизионен водещ и комик Джеймс Кордън и му каза, че е решил да напусне Великобритания заради трудната среда, създадена от пресата.

Кордън попита Хари за решението му да се откаже от служебните си задължения като член на кралското семейство, а Хари отговори, че „той не си е тръгнал, а само се е дръпнла встрани“.

"Обстановката беше много трудна, това беше видимо за мнозина”, призна Хари. „Всички знаем какво е британската преса. И това съсипа психическото ми здраве. Разбрах, че това е токсична атмосфера."

"Направих това, което всеки съпруг и баща би направил на мое място - откарах семейството си, но винаги ще направя някакъв принос. Животът ми е в услуга на обществото и Меган приема това", каза принц Хари в отговор на въпрос за това какво ще прави след отпадане на ограниченията, наложени от пандемията на коронавируса.

Интервюто е било записано още преди Бъкингамският дворец да потвърди, че Хари и Меган са прекратили напълно служебните си задължения и не възнамеряват да се връщат към тях.

Според съобщенията кралицата е казала на двойката, че търговската им кариера е несъвместима с безпристрастността, изисквана от хората на държавна служба, но е настояла, че те остават „много обичани членове на семейството“.

36-годишният херцог и 39-годишната херцогиня на Съсекс за първи път обявиха намеренията си миналия януари. Тогава те обявиха, че ще работят и ще бъдат финансово независими.

Двойката вече няма да може да покровителства благотворителни организации като членове на кралското семейство. Хари също ще бъде лишен от почетните си военни задължения.

Двойката, която очаква второто си дете, и едногодишният им син Арчи вече живеят в Калифорния. /БГНЕС