Принц Хари и Меган с тайна сватба три дни преди официалната

Принц Хари и Меган Маркъл

Принц Хари и Меган Маркъл

Съпругата на британския принц Хари Меган Маркъл заяви, че тайно са се оженили три дни преди официалната "кралска" сватба. "Оженихме се три дни преди сватбата. Никой не знае това. Обадихме се на архиепископа и просто му казахме: "Вижте, това е шоу за целия свят. Но ние искаме да сключим съюз между нас и за нас", каза Маркъл в интервюто за CBS, цитирана от БГНЕС.

Тя добави, че частната церемония, без членове на семейството и други гости, се е провела в задния двор на дома им в присъствието на Кентърбърийския архиепископ.

Най-малкият син на уелския принц Чарлз и принцеса Даяна, принц Хари, се ожени за звездата на сериала "Форс мажор", американката Меган Маркъл, през май 2018 г. В деня на сватбата бабата на младоженеца кралица Елизабет II връчи на младите титлите херцог и херцогиня на Съсекс. През 2020 г. принц Хари и съпругата му обявиха, че се отказват от високопоставения си кралски статут. В резултат на това те бяха лишени от своите титли на Кралски Височества и редица покровителства. Кралицата им даде година, за да вземат окончателно решение, а през февруари тази година херцогът и херцогинята на Съсекс потвърдиха, че не възнамеряват да се връщат към кралските задължения.