Принц Хари и Меган станаха родители за втори път

Принц Хари и Меган Маркъл обявиха раждането на второто си дете. То е момиченце. Бебето е кръстено на кралица Елизабет и на принцеса Даяна. Момиченцето се казва Лилибет "Лили" Даяна Маунтбатън Уиндзор.   

В официалното изявление на двойката се казва, че „Лили се е родила в петък, 4 юни, 11:40 часа сутринта”. Раждането е било в Санта Барбара, Калифорния. 

В благодарствено съобщение от Меган и Хари се казва: „На 4 юни бяхме благословени с появата на дъщеря ни Лили. Тя е повече, отколкото бихме могли да си представим и благодарим за любовта и молитвите, които получаваме от цял ​​свят.  Благодарим ви за добротата и подкрепа през това много специално за нашето семейство време.”.

Лили е кръстена на прабаба си – Нейно Величество кралицата, чийто прякор бе Лилибет. Второто й име Даяна е избрано в чест на любимата й покойна баба, принцесата на Уелс, се казва още в съобщението.

Малката Лили тежи 3,4 килограма и вече е в дома си с майка си и баща си. 

Припомняме, че двойката обяви, че очаква второто си дете на 14 февруари с красива черно-бяла фотосесия. Няколко дена след това съпрузите дадоха скандалното си интервю за Опра Уинфри, където Маркъл призна, че се е чувствала притисната от британския кралски двор и дори е имало прояви на расизъм към нея.

"Да имаме поне няколко деца би било невероятно", заяви на свой ред принц Хари. 

Първото дете на двойката - Арчи Маунтбатън-Уиндзор - се роди на 6 май 2019 г. Да има момче, а след това и момиче пък за принц Хари е "невъобразимо изживяване", както казва той и пред Уинфри.

Както и при първото си раждане, Маркъл отказва да позира веднага с новороденото си бебе и ще го покаже пред света, когато тя самата прецени./БГНЕС