Проф. Кантарджиев с ново амплоа - става част от журито в популярно предаване

Той най-вероятно ще седне в стола на Любен Дилов -син, който е кандидат-депутат на ГЕРБ-СДС

проф. Тодор Кантарджиев

проф. Тодор Кантарджиев

Професор Тодор Кантарджиев влиза в състава на журито в осмия сезон на предаването "България търси талант", което ще се излъчва догодина по Би Ти Ви, съобщиха от телевизията. От шоуто съобщават още, че друго лице на телевизията - Николаос Цитиридис, също се присъединява към журито.

В средата на годината Кантарджиев беше пенсиониран като директор на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ). Той работи в центъра повече от 30 години, но стана значително по-разпознаваем през последната година и половина заради участието си във вече разпуснатия щаб за коронавируса. Той редовно беше част от хората, които даваха брифингите с информация за обстановката в страната. След пенсионирането си той стана консултант на Столичната община по ваксинационния процес.

Малко след първите за годината парламентарни избори Би Ти Ви съобщи, че прекратява договора на Любен Дилов-син и той няма да е вече част от журито на "България търси талант". Това се наложи, тъй като Дилов беше избран за депутат от ГЕРБ. Друг от тогавашните водещи - Христо Петров, известен като Ицо Хазарта, също няма да е част от шоуто, защото е лидер на една от софийските листи на "Продължаваме промяната".