Проф. Костадин Ангелов: Не мога да мисля за избори, водим с едни гърди в надбягването с COVID-19

проф. Костадин Ангелов

проф. Костадин Ангелов

"В момента не мога да мисля за избори, важното е, че водим с едни гърди в надбягването с COVID-19". Това каза здравният министър проф. Костадин Ангелов пред БНТ. На въпрос дали остава депутат, за какъвто е избран и дали всичко не е било някакъв трик, Ангелов заяви: „Няма никакви трикове, винаги съм последователен в действията си. Благодаря за подкрепата“.

"Никога позицията за мен не е имала значение. От момента, в който съм положил Хипократова клетва, в която искрено вярвам, за мен винаги е било важно да помагам на хората, няма значение от позицията. Правил съм го като санитар, лекар, директор, преподавател в университет, министър, ще го правя и като депутат. Не е нещо необичайно за мен", допълни проф. Ангелов.

Относно това, дали е готов да се превърне в политик здравният министър уточни, че е готов да помага с всички сили и средства, с всичко, което може и на всички хора. На въпрос какво ще се случи, ако има пак избори, и ще участва ли отново в надпреварата, той посочи, че в момента не може да мисли за избори и надпревари. "Важното е, че водим с едни гърди в надбягването с COVID-19, сега сме побеждаваща страна, справяме се с третата вълна", обясни министърът.