Прокуратурата влезе в БФС, проверява стопанисването на базата в Бояна

Прокурорска проверка е стартирала в БФС като основна цел на проверяващите е изграждането на стопанисването на Националната футболна база в Бояна, съобщи dsport.

Прокуратурата се е самосезирала на база изнесени документи преди конгреса на БФС от екипа на Димитър Бербатов. Тогава на очи се набиха изключително притеснителни практики свързани със сериозно завишаване на цени при фактуриране на пособия и стоки, които футболната централа е закупувала.

Освен това, според изнесената информация, наемателите на хотела, ресторанта и бара не плащали наем както е според договорите им, което реално е ощетило централата със стотици хиляди левове.

Буквално няколко дни след конгреса, в отдел „Икономическа полиция“ при СДВР ,е образувана преписка №513000-57994/2021 по указания на наблюдаващия проверката прокурор, по която е изискана писмена справка от БФС по две направления:

1. Устройство и дейността на Българския футболен съюз, като прокуратурата изисква да бъде предоставена информация относно структурната организация на БФС, материалното отговорно лице, отговорно за повереното на БФС имущество и упълномощени от него лица за упражняване на дейност.

2. Цялата налична документация по изграждането и стопанисването на Национална футболна база Бояна.