Проруски политик от Черна гора обвинен, че работи за кремълските тайни служби

Черногорските власти твърдят, че руски националисти стоят зад опита за преврат

Черногорската прокуратура е започнала разследване срещу лидера на Демократичния фронт (проруска партия, която организира протестите срещу Мило Джуканович миналата година) Андрия Мандич, съобщава "Курир"

Той е обвинен и, че работи за руската тайна служба ФСС. 

Междувременно специалната прокуратура на Черна гора е издала заповед за арест на още двама заподозрени за опита за преврат в деня на изборите.

Двамата задържани са Михаил Чадженович и Анание Никич.

Първият е личен шофьор на Андрия Мандич, лидер на опозиционния Демократичен фронт, който във вторник обяви, че ще организира референдум за членството на страната в НАТО.

А Никич, според черногорските медии, е бил преводач на черногорските опозиционери на срещите им с руски представители.

В деня на парламентарните избори в Черна гора на 16 октомври м. г. бяха арестувани 20 души, включително бившият началник на сръбската жандармерия Братислав Дикич.

Черногорските власти твърдят, че руски националисти стоят зад опита за преврат. Той включвал планове за убийство на тогавашния прозападен премиер Мило Джуканович заради решението на неговото правителство за членство в НАТО.

Кремъл отрече да е свързан със случая, но подкрепя черногорски групировки, които са против членството на страната в НАТО.