Днес от 17 часа пространството около НДК се превръща в сцена на духовността

Програмата започва с изпълнение на Веско Ешкенази

За първи път пространството около НДК ще се превърне в сцена на празника на българската просвета и култура и славянската писменост. От 17.00 ч. в парка зад Двореца започва празнична програма на открито с участието на музикални, именити български музиканти, артисти и художници. 

Председателят на Съвета на директорите на НДК Борислав Велков разказа повече за празничната програма: „Идеята беше  да празнуваме по един по-различен начин, да провокираме фестивалната култура, да изведем хората навън и по различен начин да представим 24 май, особено за младите хора“.

Програмата започва в 17 часа с изпълнение на Веско Ешкенази. След това ще пее хор "Радиодеца". Оркестърът за народна музика на БНР, Духовият оркестър на Столична община и Биг Бенда ще изпълняват български музикални произведения до 20 часа. 

"Днес ще се изпълняват само български произведения. Художественото оформление на сцената е на проф. Божидар Йонов. Много са важни всички детайли да бъдат на ниво. Все пак хората трябва да дойдат и да имат хубаво преживяване", каза Велков. 

„Надяваме се вече всяка година да празнуваме 24 май по този начин“, заяви Борислав Велков.