Протестиращи отново организират "Гражданска Панорама", Бойко Василев пак остава без политици в студиото

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

 Инициативата на част от протестиращите "Гражданска Панорама" продължава и този петък с блокиране на сградата на БНТ. За четвърти път стачкуващи ще причакат гостите от предаването с водещ Бойко Василев. Тази вечер обаче, тяхно разочарование, в изданието няма да има нито един политик. В анонса са обявени репортаж от пункта за тестове, гостуване на  политолозите Румяна Коларова и Слави Василев, както и на пулмолога д-р Александър Симидчиев. Припомняме, че миналата седмица сред гостите също нямаше политици, а участници бяха социолозите Димитър Ганев и Първан Симеонов, Арман Бабикян от "Отровното трио", както и Любен Дилов-син. Това обаче ядоса протестиращите. Стратегията на водещия проработи отчасти, защото след като нямаше политици, демонстрантите на ул. "Сан Стефано" 29 поискаха да стелят с яйца и да "разговарят" с Бойко Василев. 

Вижте пълния текст на протестиращите, публикуван във Фейсбук:

"Гражданска Панорама" пред БНТ – този петък ще продължим с четвъртото издание, отново от 18.30ч. Това е формат, с който доказахме на продуцентите на оригиналното седмично предаване на БНТ, че няма нищо страшно в студиото да има експерти, политици и граждани, които не декламират само опорни точки на властта.
Гражданската "Панорама" е част от инициативата Граждански форум „Орлов мост”, която БОЕЦ организираме заедно с нашите приятели от „Орлово гнездо”, Обществен контрол”, „Граждански мегдан”, „Зелен Младост”.
Докато от студиото на "Панорама" същата вечер пак ще дадат думата на проправителствени говорещи глави, на площада пред Националната телевизия ние осигуряваме алтернативни мнения, говорим по теми и за събития, които медията, издържана с нашите данъци, премълчава или неглижира.
Този петък водещ ще бъде журналистът Калин Манолов. Предаването ще е в две части, в първата част темата е „ПОДКРЕПА ЗА ЕВРОКОМ”. Ще изразим своята подкрепа за телевизията, която отново е под ударите на институционалните бухалки на управляващата ни мафия и каним всички, които са били гости и получили трибуна в Евроком, в предаванията на Люба Кулезич, Сашо Диков, Иво Божков, Владо Береану, Николай Колев и т.н. да дойдат, да разкажат за участията си и да изразят своята солидарност с журналистите и екипа на телевизията.
Свободата на словото не е даденост, тя трябва да бъде бранена всеки ден, както трябва да бъдат защитавани и журналистите и медиите, които я отстояват.
Втората част - "Темите от седмицата" ще коментираме всичко важно от изминалите дни без цензура и ограничения.
Като всеки петък, ще останем и по време на самото предаване в ефира на БНТ, за да посрещнем и изпратим участниците, ако се явят такива! Тази гражданска традиция, като израз на народната любов към представителите на управляващата ни мафия, трябва да бъде продължена.
Не можем да бъдем истински свободни без сввобода на словото и без свободни медии!
Елате в петък пред БНТ заедно да поискаме ОСТАВКИТЕ на Кошлуков - слугата на мафията и на неговите господари Борисов, Гешев, Пеевски и Цацаров! Може и пеша, може и с метрото...
Елате, трябва да бъдем достатъчно, за да покрием и задните входове, вече любими на нашите управници!
#ОСТАВКА
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА Вижте по-малко