Пулев поиска реванш от Джошуа

Антъни Джошуа и Кубрат Пулев

Антъни Джошуа и Кубрат Пулев

"Злобата ще я има цял живот". Това заяви в интервю за bTV от Лондон нашият боксьор Кубрат Пулев. 39-годишният българин бе нокаутиран от Антъни Джошуа в двубоя за световната титла в тежка категория във версиите на IBF, WBO и WBA.

„Много интелигентни, умни хора ми пишат да не обръщам внимание на злобата. И аз им казвам: „Хора, това не е важното, това не е важното. Злобата ще я има цял живот. Нас няма да ни има, но злобата ще има я има – хорската“, споделя Кобрата в първото си интервю след поражението от Джошуа.

„Важното в случая е желанието, трудът, който съм положил, усилията. Това са важните неща. Важното са хората, които оценяват този труд. Тези, които искат да рушат, тях винаги ще ги има. Винаги ще ги има хората, които ще седят и ще лентяйстват и ще сочат с пръст и ще казват: ха, ха, ха, видяхте ли“.

„Благодаря на всички, които ме подкрепиха. Аз го написах и в моя Фейсбук профил, които желаеха тази победа, които я приемаха за лична. Защото не са малко. Важните за мен са именно тези хора, които оценяват труда и усилията, които съм положил, за да стигна до този мач и до това ниво“, каза още той.

Пулев поиска и реванш от Джошуа. "Ако Джошуа е мъж на място, би дал реванш, но едва ли ще стане. Защо да не водим преговори? Очакванията обаче са той да проведе мечтания изцяло британски сблъсък с Тайсън Фюри за абсолютната световна титла, а следващият официален претендент на опашката за двубой с него е този на Световната боксова организация - Александър Усик".

"Джошуа не ме е изненадал с нищо, яд ме е, че не можах да го победя, защото не бях подготовен добре. Сам си виновен, ще седна, ще си направя равносметките. Отрази се и липсата на треньора ми, липсата на спаринги заради коронавируса, но няма да се оправдавам. Какво трябваше да кажа преди мача? Това, което му казах, е, че го уважавам и ще го победя. Заставам винаги зад думите си и няма да се чувствам виновен за действията си", завърши Пулев.

Пулев бе нокаутиран в деветия рунд на боя с Джошуа, след като на три пъти преди това бе свален в нокдаун. Ей Джей запази поясите си и вероятно ще се изправи срещу шампиона в тежка категория на WBC Тайсън Фюри в мач за абсолютната световна титла догодина.