Пулев vs Фюри: Боксовата галавечер в София започна!

Залогът е голям - официален претендент за пояса на Международната боксова федерация

Настъпи големият миг за Кубрат Пулев. Българският боксьор се изправя пред едно от най-големите изпитания в своята професионална кариера.

Кобрата слага ръкавиците за яростна битка с британеца Хюи Фюри, а залогът е повече от голям - званието "официален претендент за пояса на Международната боксова федерация", съобщава topsport.bg. Това означава, че ако правилата бъдат спазени, някой измежду гореспоменатите ще се изправи в незабравим сблъсък с шампиона Антъни Джошуа, най-вероятно в средата на 2019 година.

Емоцията за нас българите ще бъде още по-голяма, тъй като гладиаторското съперничество между Кубрат и Хюи ще се проведе в зала "Арена Армеец", където хиляди ще подкрепят нашия боксов представител.

А сега към съществената част. Кобрата излиза на ринга след около година и половина прекъсване. След като скъса договора си със "Зауерланд" Пулев се нуждаеше от малко време, за да организира тази сериозна галавечер с помощта на своя промоутър Ивайло Гоцев. Видимо Кубрат изглежда в изключително добра физическа форма, като вчера закова кантара на 109 килограма. За справка, през 2017 година той тежеше със 7 кг. повече.

По време на своя подготвителен период, Пулев и треньорът му Ули Вегнер наблегнаха на играта в отбрана. Подобно на своя братовчед Тайсън, Хюи Фюри е доста нестандартен боксьор, който има раздвижен гард и е способен да нанася изненадващи удари от различни позиции. Никой в лагера на Кобрата не мисли за загуба, тъй като поражението най-вероятно ще сложи край на неговите сериозни амбиции на боксовата сцена.

24-годишният Хюи Фюри е с два килограма по-лек от Пулев, като стои с 4 см по-високо и има предимството на по-големия разтег при ръцете. Шампионът на Острова обаче няма завършващ удар, като не е успял да нокаутира нито един сериозен боксьор в досегашните си 22 двубоя.