Путин даде знак за „промяна” у нас - операция „Леденото царство”

Смразяващият вятър от Сибир духа в платната на наши политици и червени социолози , а те?

Светослав Пинтев 

Няма и ден след края на балотажа за местния вот, и от инициативния комитет на Мая Манолова поискаха касиране на вота в София. Измамили са я лошите, милата златна кокошчица на Партията, както беше при Костинброд.
Сигурно и един самозванец, наричан Копейкин са измамили, гадовете неприятни. Направо да кани „Нощни вълци” да превземат морската столица, както направиха в Крим, с подкрепата на бронирани другари и десантчици. И без това Крим  е отсреща.
 Сама водачката на БСП Корнелия Нинова обяви, че ще иска от партията си политическа подкрепа за проверка и касиране на изборите в София. Ще я получи, нали се сещате, в Партията за такива работи няма хър-мър. А, вече я е получила.

Имаме  налице откровен опит за дестабилизация по костинбродски маниер, а властта вятър я вее на бяла кобила. Същата кобила, която БКП се кани да яхне и да се завърне, за да бори „фашизма”. Както ви съобщихме преди време Корнелия Нинова получи наградата за главен борец с фашизма на новото време. И това не е майтап.
Но сега имат повече надежди за краен успех от времето на Орешарски, както изглежда, въпреки че тогава си дундуркаха правителство за 400 и кусур дни, благодарение на блокадата на София с жандармерия. Този път е друго - наше дело правое, враг будет разбит, победа будет за нами, има и вдъхновение свише, има

ясен знак от върховното божество

На церемония в Кремъл председателят на Национално ни движение "Русофили", по едно съвпадение подсъдим тук за шпионаж в полза на Москва, Николай Милинов беше награден с Орден на дружбата лично от руския президент Владимир Путин, както също съобщихме. Ето как ще градим дружбата. Този акт несъмнено е една нагла, неприкрита,

откровена провокация към България
А тя се прави на ощипана мома и предпочита да се занимава с нюансите в изказа на неумелия френски коцкар Макрон за някакви родни каналджии и африкански шамани. Едни ноти летят, едни дипломатически демарши, не ти е работа. Само към Париж летят, разбира се.

Псевдо-русофилите са в екстаз. Голяма чест, голяма радост е тази награда за родните путинисти, ясен знак, че от тях се очаква да предадат държавата си незабавно. Голямата им мечта. Конкретните задачи няма да закъснеят.  
Друг е въпросът, че шпионаж при Малинов очевидно няма и делото май е спретнато за парлама, там просто

има слугинаж

Както сполучливо се изрази един колега, коментирайки фарса. 
Но точно това е необходимо на Путин. Ние тайни за него не крием, така или иначе, благодарение на услужливи другари в армията и по високите етажи, благодарение на абсолютната им безнаказаност. 
Западните служби, ако усетят някого да шпионира и ни го натикат в очите,  като ни го посочат с пръст, ние елегантно го молим да си отиде за малко, ама той се запъва като магаре на мост, защото се чувства като у дома си. Не ще да си ходи и толкоз. И с право. Както е добре известно: „Курица не птица, Болгария – не заграница“. 
На Путин, разбира се, му пука за Малинов, колкото например  за душевните терзания на пияницата Юра от град Братск, на Ангара. Единствената му цел е 

да вдъхнови петата си колона у нас

Което показва, че нейното значение е нараснало сериозно в очите му. 
Неговият някогашен икономически съветник, а сега яростен критик Андрей Иларионов заяви тези дни, че на Путин му е жизнено  необходим неочакван вираж, ново агресивно действие, което да го изкара от безизходицата, в която е затънал във вътрешнополитически план, а тя е наистина сериозна. Просто, защото огромна част от руснаците  вече открито ненавиждат режима му и динамиката на процесите в Русия става взривоопасна. 
Какъв по-удачен вираж от някаква 

драстична промяна на курса на София

Белград вече влезе в Евразийския съюз, скоро ще поканят и Македония, ние ще се явим перлата в балканската корона. 
Ето как вижда нещата Николай Малинов, този Щирлиц на новото време, изразил стремленията си пред самия бог на руския свят:  
 „Бих искал да кажа, какво, според мен, ни обединява. На първо място ни обединява този вятър на промяната, който ние и целият свят виждаме, че идва от Русия. Това е идеята за традиционните ценности, идеите за многополюсния свят и на трето, но не последно място, идеята за силната държава.”
Идеи ли бяха, да ги опишеш, както се е изразил поетът

„разровиш ли ги, ще мирише и ще горчи като отрова” 

Горчи, още как горчи... 
Вятърът на тази „путинска промяна” е другото име на хибридната война, леден вятър като от Сибир, той носи смрадта на убийства на политически противници и журналисти по улиците, репресии за дръзналите да протестират, а започна с взривовете на блокове в Рязан и Москва, организирани от КГБ/ФСБ, както доказа Саша Литвиненко, убит с полоний насред Лондон. Един от убиийците после стана депутат в руската Дума, апропо.
Силната държава по путински прокара преди дни закон за автономен руски интернет, което ще рече прекъсване на връзката със свободния свят, когато започне същинската фаза на репресиите. Интернет изобщо няма да има  - ни руски, ни китайски.

Това ли ни готвят и на нас ?

И се сещаш, не щеш ли, за неистовите напъни на родните социолози да превърнат Мая Манолова в някаква нова Жана д'Арк , която да оглави ново ОФ
Дават резултат донякъде.  И Градската ни десница лапна въдицата като декоративен шаран. Мая и за тях вече е символ на промяната. Честито, десни поборници...! 
Само че са пропуснали да им кажат, че това е промяната, която цели да доведе Леденото царство. Градските десни да почерпят, ще са като видни представители на работническо-селската власт в новото ОФ. Да живей! Преди да се приключи с необходимите идиоти, разбира се, както стана с атамана на казаците в Крим, например.
А тук сериозна роля имат и социолозите. Ленин е забелязал, че „сама по себе идеята за материализма в социологията е гениална идея”. Материалното се нрави  на социолозите от този тип, това е.
Нашата социология е интересен феномен като цяло. Особено родената в зората на прехода.
Кънчо Стойчев скочи като ужилен, когато негов колега нарече Мая Манолова „провален политик”.  Само дето не извади картечницата и не запука в студиото. Защитаваше Мая като немейски лъв, 

та тя е сърцето на новото ОФ

Щяла да прави нещо много яко, ама няма да е партия, не била толкова тъпа, имало големи възможности, но не можа да обясни точно какви. 
ОФ ще прави, Канчооо, не са ли ти съобщили...
 И се сетих за едно старо интервю на Кънчо, където го питат дали наистина е давал тайни съвети на Виденов, Костов и Симеон. Казва така: „Аз бих махнал определението тайни. Да, не е имало държавник у нас, който да не се е обръщал към нас, да пита, да чуе мнението ни. Единственият, който не ни е търсил, е 

Доган - той не ползва услугите на социологията

На това изречение много се смях, от сърце се смях.  Че защо да  те търси, ако той прави социологията.
Бях  искрено „стреснат, трогнат, очарован“ от едно изречение, което заслужава клиширания иначе етикет „култово“, изречение, родено като лотосов цвят сред лавината от размишления на експерти преди балотажа. 
връх и апотеоз на тези размисли.
„Отказът на хората да участват в екзитполовете е ясна демонстрация на страх“, заяви, без изобщо да му мигне окото,  в интервю за предаването „Това е България“ на „Фокус“ баш директорът на  баш социологическа агенция „Медиана“ Кольо Колев. Дето обича да разправя как вота, който не е в угода на БСП, е корпоративен, купен и не знам още какъв. 
Личност, позната сред „протестърите“ срещу Орешарски и други подобни „отрепки“, каквито бяха за социалистите, с един доста неудобен за социолог цветен прякор. Не и за него, предполагам, за него той е гордост. 
Ален прякор, семантично свързан с идеологемата 

„Нас червеното знаме роди ни“  

Като онези, които са „На всеки километър“ . Което, разбира се, не значи, че не ще ги уплаши смъртта, напротив. 
Говоря глобално, и за журналистите, даже за путинските мекерета Соловьоов, Симонян и пр., които цяла Русия презира от все сърце.
Днешните пропагандисти са доста изнежени, изобщо не мислят за летални изходи,  даже се отдават на  буржоазни развлечения като яхти, голфа и притежанието на необятни селища, свързани с този спорт на експлоататорската класа.  В Русия пропагандистите, маскирани като журналисти, социолози и пр. са много по-богати от нашите, разбира се, които също не са никак бедни. Но им е неприятно, че в Русия обслужването е много по-добре подплатено.
Това, уви,  е съвсем друга тема, като с  огромна болка на сърцето трябва да я оставим за друг път.

Иначе той е прав

Така е, скъпи  Кольо, страхуваме се вкупом от екзитполовете, даже се хващам, че съвсем леко ме е шубе да му го кажа директно, предвид машината, която стои зад теб. Нали ти писа в сайта на Дачков:
„Нашият „цивилизационен избор“ изглежда много по-разумен. Наистина малко срамен, понякога дори унизителен, навяващ усещането за проституция, но… избор на оцеляващите, на хитрушковците и опитващите се да минимизират щетите и ако може да изкарат някой долар/евро от наведената си поза“. Това за членството в ЕС и НАТО. И какъв само горд и независим витяз говори за наведена поза. Ех, хитрушко...
Апроро, Кольо е писал, пак при Дачков: „Така, целта на този документ (Доклад за състоянието на националната сигурност за 2016 г.) е ясна. Постигането на дълбок и траен разрив в отношенията на България с Русия и всичко свързано с  руски икономически и политически интереси, независимо от интересите на България. Че той не е писан в България също е ясно. Защото ако беше така, щеше да е много по-умерен, балансиран и мек – никой не иска зорлем да превръща най-мощния си съсед във враг.“    Разбира се, трябва да си мек като хетера в цикъл.
 Страх ме е даже да си помисля какво всъщност мога да ти отговоря, Кольо, затова ще бъда максимално обран и крайно любезен, даже безкрайно. Изразявам, разбира се,

лично мнение

Чудна работа е всичко това наистина. 
Нищо не ни е било ясно досега, преди да ни осветлиш за сияйните върхове на социологията, Кънчо.
 А пък аз все съм си мислел, че този отказ на хората да участват в екзитполовете е в резултат на позиви за повръщане от позивите на някои  социологически агенции. Обикновено “позитаноцентрични“ агенции, путиноцентрични. 
Ако ти се драйфа, не ти се участва и в екзитполовете. Или не?  В моя случай стана така. 
Не ти се участва, ако не харесваш особено иначе гениалната руската поговорка, която вече цитирах:

„Курица не птица, Болгария – не заграница“, 

в която Кремъл и нашенските му еничари вярват свято и до днес. Показва го и една публикация на руски в. „Комерсант“ от последните дни, съвсем между другото. 
„Пътуването е фатално за предразсъдъците, фанатизма и стеснения мироглед", твърди Марк Твен. Този буржоазен автор, американски при това, много ясно, не е прав.  
Всяко родно, ненагледно и неповторимо гуру на социологията, политологията и всичкологията пътува, пътува много, диви се и се къпе в благата на Запада,  но винаги помни кой е родил неговия бизнес. И защо трябва да е като герой от „На всеки километър“. 
Има два начина да превърнеш политиката в професия: да живееш в политиката или да живееш за сметка на политиката, твърдеше Макс Вебер. Е, за сметка и на страната си, но това са дребни подробности.