Путин пусна цяла Русия за седмица във ваканция заради коронавируса (обръщението му на живо)

Така уикендът ще продължи от събота, 28 март, до неделя, 5 април

Владимир Путин

Владимир Путин

“Виждаме колко рязко се развива ситуацията с епидемията от коронавируса в света. Броят на случаите продължава да се увеличава в много държави. Цялата световна икономика е подложена на атака…Сега е от особено значение да се предотврати заплахата от бързо разпространяване на болестта. Поради това обявявам следващата седмица за неработна, като се запазват работните заплати”. Това обяви президентът Владимир Путин в обръщение към руския народ, цитиран от ТАСС. 

Така уикендът ще продължи от събота, 28 март, до неделя, 5 април.

Владимир Путин призна, че страната не е в състояние да се изолира от коронавируса.

Благодарение на предварително предприетите мерки, засега в страната успяват да удържат разпространението на заболяването, подчерта той. Но Русия не е в състояние да се изолира от заплахата дори и само поради географското си положение.

Онова, което може да се направи, е да се работи професионално и организирано, като не се забравя, че основният приоритет е здравето и живота на гражданите.
Путин призова сънародниците си да спазват препоръките на лекарите и на органите на властта, за да бъде минимизиран рискът от разпространение на заразата.

Структурите за поддържане на живота, по-специално „медицински институции, аптеки, магазини, институциите, предоставящи банкови финансови услуги, транспорт, както и властите на всички нива“ ще продължат да работят.

ТАСС публикува видеообръщението на Владимир Путин към руския народ.