Радев обяви война на кремълските шпиони, почва чистка в президентството

Държавният глава посипа главата си с пепел, кае се за грешките в мандата си

Нова революция в президентството

Нова революция в президентството

Президентът Румен Радев обяви безпрецедентна акция – прочиства сградата на „Дондуков”2 от руски шпиони и агенти за влияние. Това съобщиха на сайта на неправителствената институция. Съобщението в момента не е достъпно до потребителите, защото е било обект на хакерска атака.

Като първа мярка Румен Радев е обявил, че се разделя завинаги с бившите агенти на ДС, които набута в президентството по време на мандата си. „Бях подведен подло, че тези лица са работили за родината, но от собствен опит в годините на соца знам, че реално служихме на интересите на ЦК на БКП и най-вече на Москва. Очаквам до 4-ти април оставките на агентите на бюрото си. Те трябва да

преминат през лустрация и никога повече да не припарват до държавни институции",

категоричен е Радев.

Освен това той е поискал от ДАНС да проведе и пълно вътрешно разследване за връзки на екипа му с руски резиденти, олигарси и кръгове от задкулисието. „Отварям вратите на институцията дори и за спец екипа на главния прокурор Гешев”, кълне се Радев, който се изживява като жертва на проруски заговор срещу него и Отечеството му. 

От 5 април на „Дондуков” 2 влизат и екип психолози, които чрез серия от интервюта и детектора на лъжата ще проверят цялата администрация за лоялност и скрити интереси в полза на престъпни и чужди кръгове. С важната задача е ангажиран екипът на известния психолог Росен Йорданов. „Знам, че той е един от големите ми критици, но вярвам в неговия професионализъм и безпристрастност, всички в институцията трябва да преминат през полиграф. Вицепрезидентът Йотова ще бъде подложена на специален тест, не може да кляка по летищата пред който й падне”, предупреждава държавният глава.

Президентът се ангажира в рамките на месец да преразгледа позицията си за така наречения „Балкански поток”, който според него си е „Турски поток”,

да настоява за пълен мораториум по корупционния проект „Белене”,

както и да спре веднъж завинаги ремонтите на българската военна техника да се правят във вражески за НАТО заводи на Русия. "След министър Каракачанов настоявам да се направи тотално проветряване и изчистване на министерството от грушници и кагебешници", казва държавният глава.

Пред Съюза на депресираните Радев е поел клетва, че ще бъде патрон на 1 юни на възпоменанията на остров Белене, където е бил концлагерът за въдворяване на несъгласните с комунистическия режим. Радев се е заклел, че повече няма да почита с гвардейска рота и присъствие терористи, болшевишки агенти, шумкари и партизани.

Тежките мерки, които предприема държавният глава, не са предизборен камуфлаж, а негова твърда убеденост, че без провеждането им нямаме бъдеще, а настоящето ни е несигурно и уродливо, коментират промените двама изтъкнати социолози и майстори на голфа.

Радев признава още, че под влиянието на своя духовен баща - генерала от КГБ Леонид Решетников, се е върнал към истинските корени на православието и християнството. В Момента спазва строг пост, дори се е изолирал от услугите на Десислава Радева. След великденското причастие ще предприеме акция за свикване на нов Църковно-народен събор за реформиране и прочистване на храмовете и патриаршията от московската поквара и избирането на нов Синод, отдаден на Бога и народа, а не на пари, имоти, блага, власт и държавни привилегии.

Държавният глава се кае горещо и се кълне, че намеренията му не са лъжи и мокри сънища, а самата истина, изречена в най-честния ден на годината.