Радев с лапсус във Видин, "изключи" ни от Европа

Румен Радев, снимка: Фейсбук

Румен Радев, снимка: Фейсбук

Президентът Румен Радев отиде до Видин, за да потушава бунтовете на здравните работници, които не получават допълнително пари, въпреки, че са на първа линия. Пред БНР служители на местната болница споделиха, че от април не са виждали обещаните 1000 лева, въпреки че се грижат за болни от коронавирус. В репортажа те споделиха, че ако има случайно средства за техни колеги, си ги делят солидарно, за да няма напрежение в болницата. 

Президентът обаче направи вероятно лапсус и според думите му страната ни не е в Европа. Недопустимо е Северозападна България - регион, който географски и исторически винаги е бил най-близо до Европа и с богат потенциал за развитие, да бъде най-изостаналият не само в България, но и в ЕС. На практика и България, а и част от Турция дори от векове се намират в Европа. Държавният глава влезе в тона на кандидатите за депутати от партиите на промяната и на БСП, които обещават почти всичко:  

"Недопустимо е Северозападна България - регион, който географски и исторически винаги е бил най-близо до Европа и с богат потенциал за развитие, да бъде най-изостаналият не само в България, но и в ЕС. Само с отговорно управление, което да постави на фокус българските граждани, може да се използват огромните възможности на Северозапада и той да се възроди. Уверен съм, че с подкрепата на държавата това ще се случи". Той похвали служебния си кабинет, който показал как се управлява прозрачно. Както и Стефан Янев по-рано днес, така и държавният глава не обели и дума за кризата с пандемията, с високите цени на тока и на стоките в магазините, както и за икономическата криза през зимата, за която експерти предупреждават.