Радев: С помощта на еврофондовете успяваме да направим по-конкурентоспособни българските предприятия

Кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Емил Радев посети една от най-големите фирма за производство на месни продукти. По време на срещата той разговаря с работещите в различните цехове и се запозна с процеса на работа.

„Трябва да направим така, че българските предприятия с помощта на европейските фондове да стават много по-конкурентоспособни. Така те ще успеят да увеличат добавената стойност на своето производство и да създадат по-високоплатени работни места“, подчерта Емил Радев.Той добави, че трябва да се работи съвместно с българските производители. 

Емил Радев допълни, че европейската солидарност във вид на еврофондове успява да направи конкурентоспособни такъв вид български предприятия, които произвеждат качествена храна. 

Radev3.jpg

„Именно тези фирми хранят българските граждани с наистина полезни качествени продукти“, добави Радев. Той каза, че с общоевропейски контролен орган за храните ще може да се  противодейства на нелоялните търговски практики.  Поради тази причина той продължава да работи срещу двойните стандарти при храните и напитките. 

„Надявам, че срещите ни с представителите на бранша ще бъдат по-чести и ще бъдем запознавани с проблематиката на реалния бизнес, за да можем да осигурим по-добри условия за него. Така, когато се приема европейското законодателство - ние ще  бъдем запознати и ще знаем как да защитим, както българските граждани, така и българския бизнес“, подчерта Емил Радев.

В срещата участваха представители на ръководството на фирмата,  Николай Попов - член на УС на ПГЕРБ-София и Петър Митев - член на районното ръководство на ГЕРБ-Оборище.