Разпитаха приятелката на Кристиян, обвинен за смъртта на Милен Цветков

Симона Цанкова, снимка: БНТ

Симона Цанкова, снимка: БНТ

Съдът даде ход на делото за катастрофата, при която загина Милен Цветков. Днес разпитаха приятелката на подсъдимия Кристиян Николов Симона Цанкова, съобщи БНТ.

Пред съда тя разказва, че деня преди фаталната катастрофа е решила да празнува рождения си ден. За целта решили да си направят пикник на Витоша. Отишли там с компания, но полицаи ги видели. Обяснили им, че събранията на открито са забранени заради пандемията и им съставили актове. Тогава купонът се преместил в дома на Кристиян и продължил до след полунощ. Всички употребявали алкохол.

След пореден шот, Кристиян споделил на Симона, че се почувствал странно.

След това Кристиян пил успокоителен чай и се намазал с успокоителен крем. Купувал ги онлайн и ги ползвал, когато има изпити по време на сесии. Симона не знае какво съдържат чая и крема.

Всъщност част от защитната теза е, че тези хранителни добавки са причина да бъдат открити наркотици в кръвта на Кристиян.

В деня на катастрофата се събудили в ранния следобед. Заедно с Георги Иванов тръгвали на разходка. Преди катастрофата чела инструкции как да свърже плеър за музика с Bluetooth слушалки и не видяла откъде минават.

Чула Георги да вика нещо, вдигнала глава и тогава се ударили в нещо, което тя не е видяла.

Цанкова твърди още, че след удара видяла, че Кристиян се опитвал да помогне на Милен Цветков. Бил си свалил обувката, за да я сложи под главата на Милен. Правил му и изкуствено дишане.

Твърди, че само един път преди години видяла Кристиян да пробва да пуши марихуана, но не му харесало.

В показанията й имаше някои противоречия, за които тепърва ще се установи дали са ключови за процеса.