Разпитват днес Кирил Петков като свидетел

Кирил Петков

Кирил Петков

Софийска градска прокуратура (СГП) призова министър-председателя Кирил Петков да се яви днес и да даде повторно показания в качеството му на свидетел по образуваното дело за евентуално изнудване на Васил Божков, предаде репортер на БГНЕС.

Неговият първоначален разпит, проведен от разследващ полицай при Главна дирекция „Национална полиция“, явяващ се некомпетентен орган, е бил първото действие по разследването, с което е образувано досъдебното производство. С оглед на това, проведеният разпит от 17 март няма правна стойност и следва да бъде саниран. На същото основание бяха преповторени и разпитите на Бойко Борисов, Владислав Горанов, Севдалина Арнаудова, както и на други свидетели, уточняват от прокуратурата.

Кирил Петков е призован да се яви в сградата на Софийска градска прокуратура в понеделник, 4 април.

От СГП информират, че ще бъдат посочени още две резервни дати предвид евентуалната му служебна ангажираност. От там уверяват, че се извършват активни действия по разследването.

БГНЕС припомня, че на 17 март лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, бившият финансов министър Владислав Горанов и бившият началник на пресслужбата на Борисов Севделина Арнаудова бяха задържани за 24 часа в ареста, а на следващия ден бяха освободени без да им бъдат повдигани обвинения. Те бяха отведени по повод образувано производство за изнудване, свързано с Васил Божков. Адвокатът Менко Менков внесе жалби срещу задържането им. На 28 март тримата бяха разпитани пред прокурор и следовател. Вече са насрочени и делата - делото за задържането на Борисов е насрочено на 14 април, а на Горанов - за 12 април. /БГНЕС