Разследващ журналист за зловещите заплахи: Маркираха и къщата на родителите на жена ми

Тормозът е заради разследването на Антикорупционния фонд, озаглавено "Осемте джуджета"

Николай Стайков

Николай Стайков

Разследващият журналист Николай Стайков разкри пред бТВ за все по-зловещите заплахи, които получава заради разследването на Антикорупционния фонд, озаглавено "Осемте джуджета".

"Тормозът е заради работата ми, но този път обект е и семейството ми". заяви Стайков. "Първоначално не приех обажданията на сериозно, но една нощ, когато потърсих и децата, установих, че къщата на родителите ми е маркирана. Тогава ериозно се притесних", разказа журналистът.

"Знаем ви кои сте, знаем и къде са децата ви през почивните дни", цитира Стайковедна от телефонните заплахи.
 
Разследващият журналист и съосновател на Антикорупционния фонд Николай Стайков е жертва на продължаващ телефонен тормоз с обаждания на погребални теми. Опитите за сплашване и вандализъм срещу него най-вероятно са поради текущото разследване на журналиста.
 
Последната работа на разследващия журналист се фокусира върху бизнесменът Илия Златанов, бившият следовател Петър Петров и съпругата му Любена Петрова, ключовата роля е на прокуратурата, намесва се и името на депутата Делян Пеевски.
 
Стайков описва Илия Златанов като един човей, който е прибегнал до услугата "купуване на влияние в прокуратурата”, за да реши един много сериозен юридически спор. "Той се е съгласил да си реши проблема по втория начин, може би защото е бил убеден, че в системата на правосъдието в България той е единственият възможен. От човек на човек той е стигнал до бившия шеф на столичното следствие", казва още той.
 
Втората част от разследването ще бъде представане през следващата седмица, В нея ще бъде показана цялата смс комуникация на Златанов, в която "има уговорки, срещи, подробности. В съобщенията се споменават министри, следователи, като цяло доста интересни хора, посочи той.
 
"Разбира се, не можем да докажем неща казани на 4 очи без свидетели, но те мълчат."
 
Стайков съобщи, че във вторник е поканен в прокуратурата да дава показания, но очакванията му не са високи.