Решаващи сблъсъци в Лигата на нациите - в някои двубои се изправят директни съперници

Днес предстои да се изиграят мачовете от последния 6-и кръг в 4 групи от 4-те дивизии на Лигата на нациите. Някои от двубоите противопоставят директни съперници.

В група 3 на Лига А спорът за първото място е между сензацията Унгария и еврошампиона Италия. "Маджарите" нямат загуба, а преди няколко дни шокираха Германия и направиха огромна крачка към класиране за Финалната четворка на турнира.


На "Уембли" в Лондон един срещу друг излизат големите съперници Англия и Германия, но този мач ще е по-особен. "Трите лъва" вече изпаднаха от елита на турнира, но ще се опитат да се реваншират пред феновете си с успех срещу Бундестима.

В група 3 на Лига В победителят е ясен и това е Босна и Херцеговина. Довечера балканците гостуват на Румъния в двубой, който е важен за северните ни съседи. Те са последни и трябва да спечелят, за да се спасят от изпадане в по-долната дивизия.

В група 4 на Лига С също няма сериозна интрига. С 13 точки от 5 мача Грузия е убедителен лидер и в следващото издание на турнира ще играе в по-горната дивизия.

В Скопие пък Северна Македония ще посрещне България в спор за второто място. Нашите национали се нуждаят от победа, за да изпреварят югозападните ни съседи и да не рискуват да се озоват в пета урна на жребия за квалификациите за Евро 2024.


В група 2 на Лига D има само един мач, но той няма значение за крайното класиране. Сан Марино ще е домакин на Естония и ще се опита да избегне четвърта поредна загуба. Отборът не е отбелязал и нито един гол.

Ето пълната програма:

Лига А, група 3
21:45 Англия – Германия
21:45 Унгария – Италия

Лига В, Група 3
21:45 Черна гора – Финландия
21:45 Румъния – Босна и Херцеговина

Лига С, група 4
21:45 Гибралтар – Грузия
21:45 Северна Македония – България

Лига D, група 2
21:45 Сан Марино - Естония