РИА Новости хвали родното МВР, разгонило акцията при подарената от Москва на София "новогодишна" елха

Снимка: faktor.bg

Снимка: faktor.bg

 Украински активисти проведоха акция около подарената от Москва на София новогодишна елха в подкрепа на сътрудниците на СБУ (Службата за сигурност на Украйна) и моряците, които устроиха провокация в Керченския пролив, предава РИА Новости, като се позовава на публикации в българските медии. Разбира се, дотук в текста всяко твърдениe е точно обратното на истината. Именно Русия устрои провокацията в Керченския пролив, българи бяха организатори на акцията и т.н.

Дървото бе предадено на България от името на правителството на Москва и бе поставено пред църквата Света Неделя в центъра на София, пише агенцията.
Както отбелязва руската агенция, участниците в акцията „украсиха“ елхата с антируски листовки и жълто-сини кораби с имената на украинските военни, обвиняеми в нарушаване на руската държавна граница и поискаха освобождаването им.
РИА Новости все пак отбелязва, че полицията ни е обявила акцията за незаконна и е разгонила участниците в нея, а освен това е свалила проукраинските „украшения“ от дървото.
По данни на нашите медии, в най-близко време активистите трябва да се явят в полицията, за да дадат обяснения.