Рита Уилсън: Това не е Америка, за която мечтаеше татко, когато избяга от трудов лагер в България

 Холивудската актриса Рита Уилсън, която е съпруга на Том Ханкс, изригна срещу щурма на Капитолия от тръмпиститe и написа емоционално зареден пост в Инстаграм.

Тя  припомни как баща й, който е от българо-гръцки произход, е избягал от трудов лагер у нас заради свободата, с която го примамвали  САЩ. Ето какво написа тя:

"Господ да благослови Америка!

Обикновено не говоря за политика в социалните медии, но събитията от 6 януари 2021 г. ме шокираха и натъжиха. Не мога да остана безмълвна.

Моят баща рискува живота си, за да дойде в Америка. Той избяга от трудов лагер в България заради свободата и демокрацията, която Америка предлагаше. И така имах щастието да се родя в тази прекрасна страна.

Това, което аз, останалите американци, както и целият свят видя вчера, много прилича на онова, което се случваше в страните, от които баща ми избяга. Това не е Америка, за която мечтаеше баща ми.

Той вярваше в Америка, която представлява онзи образ, който той виждаше в нея като млад. Той знаеше, че свободата се е извоювала трудно и демокрацията е единственият начин за живот. Баща ми беше натурализиран американски гражданин. Всеки ден от живота си той казваше "Господ да благослови Америка". Той беше истински горд, че е американец. Това бе може би най-голямата му гордост.