Роби Уилямс призна: 3 години се борих с агорафобията си

Роби Уилямс, сникма: lifestyle

Роби Уилямс, сникма: lifestyle

Един от най-щурите мъже на музикалната сцената, който пленява публиката с провокативното си поведение, лудешката си енергия и буйния си нрав, поне под светлините на прожекторите, призна, че не винаги е притежавал решителност и безстрашие. Певецът Роби Уилямс сподели, че в продължение на 3 години е бил затворник в дома си, прикован към дивана, защото се е борил с агорафобия. 

Тревожното разстройство се характеризира със страх, а в някои случаи дори с фобия, които се проявяват при преминаване през големи открити пространства, обществени места или смесването с тълпи от хора. Често състоянието води със себе си панически пристъпи, затова страдащите от него предпочитат сигурността, която им осигурява познатата обстановка на дома. 

По официални данни около 1% от населението е засегнато от състоянието, проявяващо се най-често у хора преди 35-годишна възраст. При Уилямс се случва точно така, защото, когато започва за първи път да изпитва пристъпи на страх от напусне на жилището си, той е на 32. Това става в периода 2006-2009 г. 

"Кариерата ми се бе излетяла в стратосферата и ме изпрати на Марс. Имах нужда от известно време, за да си върна равновесието и да се събера и стегна", сподели той пред британския "The Sun". 

В този тежък момент дори отказва предложение да бъде част от хитовото музикално предаване "American Idol", като заеме мястото на Саймън Коуъл. Столът в журито е щял да му донесе 15 млн. паунда и концерт в САЩ, но предвид ситуацията, той предпочита да не рискува, отхвърля офертата и остава в плен на 4-те стени. 

"Моят ум и тяло ми казваха, че не трябва да ходя никъде и да правя каквото и да било. Посъветваха ме да чакам, така че точно това направих, буквално, просто седях и изчаквах състоянието да отмине. Прекарах тези 3 години на дивана, облечен в кашмирен халат, ядейки чипс и отглеждайки брада", признава звездата. 

Мигът, в който осъзнава, че трябва да предприеме нещо, настъпва, когато чува песента "Human" на "The Killers" по радиото. В една част от текста се пее: И понякога се изнервям, когато видя отворена врата... Срежи връзката. 

Думите повлияват на певеца, карайки го, по някакъв начин, да осъзнае положението си и да намери сили в себе си, за да промени ситуацията. Той започва да ходи на терапия и бавно стъпва отново на краката си, завръщайки се към светския живот. 

"Трябваше отново да се науча как да се забавлявам. Не беше лесен процес - все едно си претърпял катастрофа, след която се опитваш да ходиш", разкри Роби. 

Но тази глава от живота му вече е зад гърба му и той продължава с участията, като миналата година зае едно от местата сред съдиите на музикалното риалити "X Factor".

(източник:dir.bg)