Род Стюарт, Фреди Меркюри и Елтън Джон имали идея да направят супергрупа „Нос, зъби и коса“

Ах, какво е да си рок звезда!

Четейки автобиографията на Род Стюарт, съвсем подходящо озаглавена „Род: Автобиографията“, става ясно, че той и Елтън Джон са си много близки. Те обичат да се иронизират един друг, както правят навсякъде приятели, с бюджетите на баснословно богати рок звезди. В нея е отделено специално място и за закачливата им война с коледни подаръци, например. Подобни забавления, които са нещо обичайно между известните артисти, доста често били и повод за саркастични подмятания по адрес на един от двамата. 

Веднъж Род и Елтън прекарали една вечер в House Queen в Лос Анджелис, където по това време се оказал и не по-малко популярният Фреди Меркюри. По време на забавен разговор между тях, един от тримата бил осенен от невероятна идея – да създадат супербанда, състояща се от три съществителни.

Ето за какво иде реч: „Ние малко пътувахме заедно, рядко се търсехме, когато бяхме в чужбина. Групата на Фреди „Queen“ нае къща в Бел Еър, Лос Анджелис за известно време и Елтън и аз прекарахме дълга вечер там с Фреди Меркюри, сладък и забавен мъж, когото наистина обожавах, обсъждайки възможността тримата да създадем супергрупа. Името, което имахме предвид, беше Nose, Teeth & hair, в знак на почит към всеки един от нашите най-забележителни физически атрибути. Общата идея беше, че можем да се появим облечени като Beverley Sisters. По някакви причини този проект така и не се осъществи, което е огромна и непоправима загуба за съвременната музика", пише Род в автобиографията си.

Детайлът, който превръща тази история в анекдот, е групата Beverley Sisters, която е нещо като английска версия на Andrews Sisters в САЩ. Тя изпълнява нежни, мелодични песни, някои от които са класически коледни песни, особено популярни във Великобритания. 

Превод: Faktor.bg

Източник: dangerousminds.net