Ужасно е, когато хората няма какво да кажат, преди поне се псуваше по улиците, "пиянството на един народ" не е свършвало

Румен Белчев

Румен Белчев

"Маските са много удобно нещо. Когато някой ме спре и ме пита "защо се правиш, че не ме познаваш", имам отговор. Срещу пандемията от глупостта няма ваксина. Тя се забелязва от умния човек, но явно не сме толкова умни. Издигаме само лозунга "всички са маскари", и продължаваме да живеем. По времето на соца глупостта се показваше във вестник "Народно величие", а сега - във Фейсбук. Ние няма защо да се заразяваме с нея - вярваме на всичко. Ако ни кажат, че язовирът е празен, казваме да, така е". Това заяви управителят на в. "Стършел" Румен Белчев пред Нова Нюз. 

"Ако вървим в кръг, ни се завива свят и ни става лошо. Като стария виц за Иванчо - лошо ми е, но не мога да изляза от кръга. Ще ми е обидно, ако единствения телефон, който имаме в редакцията, не се слуша. Един колега дори каза, че ще получи комплекс за малоценност. Ужасно е, когато хората няма какво да кажат. Преди поне се псуваше по улиците, а днес си говорим на "вие". Едно е да псуваш майката на ближния, а друго е да се пресрамиш за майката на управляващия. Четох, че в първенството ни играят 145 чужденци. По същия начин можем да си внесем и толкова политици от чужбина. Ако някой ми каже, че е професионалист, ми идва да го ритна непрофесионално. Планетата Меркурий трябва да се закрие. Чувам, че има подобни предложения у нас. Все нещо друго или някой друг ни е виновен. След изборите идва седмица за размисъл. Най-хубавото на пиенето е махмурлукът, след което си казва "леле какво говедо съм", докато не си сипе още същата вечер. "Пиянството на един народ не е свършвало", каза още Белчев.