Румен Драганов с убийствен коментар за Ангелкова: Беше приятелка с разни чичковци в чужбина

Ангелкова не можеше да използва силата на бранша, тя разединяваше, заяви експертът

Доц. Румен Драганов

Доц. Румен Драганов

Никога не съм виждал Слънчев бряг с толкова много българи. Курортът не е с дизайн за нашенци. Това заяви пред БТВ доц. Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма. 

"Това ще е лятото - повече българи ще почиват по родното Черноморие, но за кратко, за почивните дни", каза още той. "Има много висок процент повтаряемост на местата, където ходят. Те влизат в същите заведения и си поръчват същото ядене. Има българи, които не отиват към Гърция и Турция. Сега хотелиерите трябва да помислят за програма за българи. Имаме 190 000 пътувания всеки уикенд. И миналата година беше така - чести посещения на морето за кратко време.

Експертът коментира и промените в кабинета, в частност - оставката на министъра на туризма Николина Ангелкова и поемането на ресора от вицепремиера Марияна Николова.

"Борисов решава дали да замени министър. Ангелкова не можеше да използва силата на бранша. Тя обясняваше пред Борисов, че имаме единен бранш, но тя разединяваше", допълни Драганов. "Казваме на студентите, когато смените министър, първото, което трябва да направите, е да благодарите на предходния. Борисов е преценил, че той пое на ръчно управление туризма. Министърът дълго време обясняваше на Борисов как сме единни, но това не бе вярно. Ангелкова не можа да използва силата на бранша. Тя беше приятелка с разни чичковци в чужбина. Направи си снимки, за да покаже колко е известна и позната. Това нямаше смисъл. 

"Марияна Николова се бореше с хора на Ангелкова", допълни той. 

"Трябва да се мисли за зимния сезон и следващия летен туристически сезон", завърши Румен Драганов.