Румен Гечев брани хазарта с новаторски соц идеи: Управляващите да потърсят вина в хан Аспарух, не в Орешарски

С нашата социалистическа идеология трябва да подкрепяме хората и бизнеса, които създават материални блага

Бивш вицепремиер на Жан Виденов е на път да ревизира идеите на Маркс, Енгелс и Ленин. В основите на социалистическата идеология било "да подкрепяме хората и бизнеса, които създават материални блага". Талончетата несъмнено ги създават за някои.

Управляващите защитават правата на олигарсите, които диктуват пазара на нефтените продукти. Това каза народният представител от ПГ на "БСП за България" проф. Румен Гечев пред журналисти за Закона за хазарта, предаде Агенция "Фокус".

"Току-що завършиха коментарите и гласуванията по Закона за нефтените продукти. на аргументите ни от европейската практика те не можаха да отговорят нищо. Защитават интересите на олигарсите, които диктуват пазара на нефтените продукти. Това си е последователна практика на управляващите. Тяхната власт се държи на подкрепата на олигархични кръгове в България, които ни доведоха до състоянието, което сме. Няма вода, децата болни от рак купуват лекарства на цени, седем пъти по-високи. Водата е източена, за да се въртят мощности и ВЕЦ-ове, които не би трябвало да ползват питейна вода. Това е една последователна политика на слугуването на олигарсите и мачкане на българкия народ", допълни още проф. Гечев.

Той заяви, че няма как тези, които управляват последните 10 години да търсят вина в хан Аспарух. Така проф. Румен Гечев отговори на обвиненията на Валери Симеонов, че са приемани лобистки закони за хазарта от времето на Пламен Орешарски.
Във връзка с внесения от лидера на НФСБ Закон за хазарта, проф. Гечев коментира: "По принцип с нашата социалистическа идеология трябва да подкрепяме хората и бизнеса, които създават материални блага ,добавена стойност. Най-сигурният начин за подобряване на жизнения стандарт е много и качествена работа, а не много изтъркани талончета", каза още проф. Гечев.

"Не виждам защо ние трябва да влизаме в битка между хора, които печелят десетки милиони. За широката публика е ясно, че тази битка е точно между такива хората. Работата на БСП не е да защитава интересите на хора от хазарта. БСП има други задачи. ние се занимаваме със защитата на интересите на трудещите се. Ние защитаваме тези, които създават брутен национален продукт", каза още проф. Гечев.