Румен Гечев за празната каса на БСП: Парите са за това - да се харчат

Намаляването на субсидиите 11 пъти е политически атентат, заяви депутатът от БСП

Румен Гечев

Румен Гечев

На въпрос дали има обяснение защо касата на БСП е празна, депутатът от БСП Румен Гечев обясни в предаването "Лице в лице" на бТВ: "Имам обяснение. Парите са дадени за харчене за политическа дейност. Ние не ги влагаме като ГЕРБ на депозит, за да трупаме лихви." 

Гечев обяви в ефир и че резултатът от референдума за субсидиите на партиите "не е задължителен, защото не са достигнали 11 000 гласа.

Той обясни и защо са дадени 1 милион за телевизия, като обвини журналистите, че "прекалявали" с отразяването на работата на премиера. "ГЕРБ контролира по-голяма част от телевизиите. Те нямат нужда от специална телевизия. Ние имаме такава нужда."

Разходите на БСП и всички партии се проверяват от Сметната палата, продължи той. "Правилни са исканията да има засилен контрол и отчетност. ГЕРБ и сателитите й явно им поддръжник в лицето на ДПС и нямат намерение да правят промени. ГЕРБ след това фиктивно внесоха предложение за 1 лв. субсидия и то не мина. Сега се сетиха пак за драстичното намаление на субсидиите. Сключили сме договори за заем. И изведнъж се оказва, че ни намаляват парите 11 пъти. Разиграват се циркове. Ако това предложение мине, това ще е край на политическата система в България. Тук става дума за политически атентат, който очевидно е насочен срещу БСП. В четири области водим в гласовете. В София и много градове разликата е минимална. Очевидно сме заплаха. Абсурдно е министерството на финансите да греши с милиони. Предложението на ДПС за отворено финансиране беше подигравателно. Какви пет лева, какви американски модели?!"

Чантаджии със съмнително образование обикалят студиата и се правят на умрели лисици. В цял свят има диференциран ДДС. Никъде в Европа не се мисли за вдигане на ДДС. Навсякъде лекарствата са на минимална ставка.